Amerikan Rusya'nın Türkiye'de Gaz Merkezi Kurmasına İlk Yorum Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Amerikan Rusya'nın Türkiye'de Gaz Merkezi Kurmasına İlk Yorum Geldi

Amerika'dan Türkiye'de bir gaz dağıtım merkezi kurulmasına yönelik son dakika açıklaması gledi.

Dünya 21 Ekim 2022 18:46 0
Amerikan Rusya'nın Türkiye'de Gaz Merkezi Kurmasına İlk Yorum Geldi

Putin'in Türkiye'de gaz dağıtım merkezi kurulmasına yönelik açıklamasından sonra ABD'den ilk açıklama geldi.

Son dönemlerin gündem konusu, Rusya'nın Türkiye'de gaz deposu kurması ve Avrupa'ya gaz satışının buradan yapılması konusu oldu. Putin'in bu açıklamasından sonra konu çok konuşulurken Amerika'dan bu konuda son dakika açıklaması geldi. 

Argumentı Nedeli gazetesinde yer alan son dakika haberinde, Ankara'ya geçen günlerde bir ziyaret düzenleyen ABD'nin terörün finansmanıyla mücadele konusunda yetkili Hazine Bakan Yardımcısı Elizabeth Rosenberg , yaptırımlara neden olan konulara dikkat edilmesi gerektiğini, yoksa ciddi sonuçlar çıkacağını söyledi.

Amerika'lı yetkililerin Türkiye'ye yaptığı ziyarelerin son dönemlerde çokça arttığının altını çizen söz konusu gazete, Rosenberg'in Türk kesimine Rusya'nın enerji kaynakları satışınjdan gelir elde etme imkanının azami düzeyde kısıtlanması gerektiğini söylediğini bildirdi.

Bundan önce Brüksel'in de Ankara'ya bu konuda bazı uyarılar yaptığı hatırlatıldı ve Avrupalı siyasi isimlerin , Türkiye'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlara uyumunun izlenmesi için özel bir çalışma grubunun kurulmasının önerildiğine yer verildi.

Türkiye'nin Amerika'nın tüm uyarılarını medeni şekilde gözartı ettiğini bildiren söz konusu gazete, bundan önce Türkiye'de yılda 100'den fazla kurulan Rus şirket sayısının sene başından bu yana 700'ü aştığına yer verildi. 

Öte yandna Türkiye'nin batı yaptırımlarına mutlaka katılacağı öngörüsü yapılırken şimdi Ankara 'nın Mir ödeme sistemi için yeni bir banka kurma çalışmaları olduğunun altını çizdi.

Amerika'nın ise gaz dağıtım tesisi kurulmasına karşı çıktığı bildirildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç