Amerika'dan Türkiye'ye Yaptırım Tehdidi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Amerika'dan Türkiye'ye Yaptırım Tehdidi

Son dakika haberi: Amerika Birleşik Devletleri'nden Türkiye'ye yaptırım tehdidi geldi.

Dünya 16 Eylül 2022 14:14 0
Amerika'dan Türkiye'ye Yaptırım Tehdidi

Amerika'dan Türkiye'ye yaptırım tehdidi.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı resmi sayfasında , “ABD dışındaki finans kuruluşları, Ulusal Ödeme Kartı Sistemi Anonim Şirketi’nin (NSPK) ile sözleşme yapma veya başka bir şekilde iş yapma gibi durumlar nedeniyle yaptırımlara maruz kalma riski taşıyor mu?" sorusuna yanıt verildi.

Söz konusu soruya verilen cevaba baktığımızda, banka ya da kredi kartı ödemeleri için kullanılmakta olan ve Rusya'nın Mir Ulusal Ödeme Sisteminin operatörü olan NPSK sisteminin kullanılmasının yaptırıma tabi kjişileri uluslararası finansal sisteme sokabileceğine yer verildi.

Açıklamaya baktığımıda SSPK ve Mir Ulusal Ödeme Sisteminin yaptırıma tabi kişilerin işlemleri için kullanılabileceği bildirilirken bu sistemi kullanan Ameirka dışı finans kuruluşlarının Rusya toprakları dışında Rusya'nın Amerika yaptırımlarından laçınma çabalarını destekleme riski olduğu, bu nedenle yaptırıma tabi tutulabileceği bildirildi.

Amerika'nın yaptırım uygulayacağı kişiler, ABD Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi tarafından belirleniyor ve yasaklı faaliyette bulunanlara bu kurum tarafından yaptırımlar getirilebileceği , bu yetkinin olduğu belirtildi. Açıklamada, “OFAC, Rusya’nın NSPK veya Mir sisteminin kullanımını Rusya Federasyonu toprakları dışında genişletme çabaları da dahil olmak üzere, Rusya’nın yaptırımlardan kaçınmasını destekleyenlere karşı bu yetkililerini kullanmaya hazırdır” denildi.

Önceki gün bir haber kaleme alan Finanscial Times, Türk bankalarının Mir sistemini kullandığını, bu nedenle Türk bankaları ile bazı isimlerin yaptırıma tabi tutulabileceğine yer verild.i. Öte yandan haberde , Türkiye'nin en büyük bankalarının bu sistemde olduğuna yer verildi.

Amerika, daha önce de TÜSİAD'a gönderdiği mektubunda tehditte bulunmuş ve Rus şirketlerin AB ülkelerine Türkiye'deki şirketler aracılığıyla mal saatıklarını bildirerek bunun yaptırımlara neden olacağını bildirmişti.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç