Amerika'dan bankalara kripto para uyarısı geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Amerika'dan bankalara kripto para uyarısı geldi

Amerika'dan son dakika haberi geldi. Gelen haberde bankalara kripto paralar konusunda uyarı verildi.

Kripto Paralar 23 Şubat 2023 20:56 0
Amerika'dan bankalara kripto para uyarısı geldi

Amerika'dan kript varlıklarla ilgili bankalara önemli uyarı geldi.

Kripto paralarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Bloomberg'de yayınlanan habere baktığımızda Amerikan Merkez Bankası Fed'in ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu ve Paranın Kontrolü Ofisi'nin kripto varlık piyasasındaki güvenlik açıklarından kaynaklanan bankalara yöçnelik likidite risleri ile ilgili dikkat çeken açıklaması ve bankalara uyarısı geldi.

Kripto varlıklarla ilgili temel likidite riskleri ile ilgili bankalara uyarılar yapılan açıklamada kripto paralarla ilgili kuruluşlardan sağlanan belirli finansman kaynaklarının, mevduat giriş ve çıkışlarının ölçeği ile zamanlamasının öngörülemez olması nedeniyle bankalar için yüksek oranda likidite riskleri oluşturabileceği bildirildi.

Söz konusu açıklamada artan riskler nedeniyle kripto varlıkla ilgili kuruluşlardan belirli finansman kaynakları kullanmakta olan bankaların likidite risklerini aktif olarak izlemesinin ve bu tür fonlama kaynaklarından gelmekte olan likidite risklerinin düzeyiyle orantılı etkili risk yönetimi ile kontrollerini sürdürmesinin önemli olduğuna yer verildi.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NEDİR?

Kripto paralara baktığımızda Bitcoin şu dakikalarda Bitcoin 23 bin 924 dolar seviyesinde seyrederken Ethereum fiyatı 1645 dolar seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç