Amerika'da Bir Türk, Pentagon'u Dolandırdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Amerika'da Bir Türk, Pentagon'u Dolandırdı

Amerika'dan son dakika haberi geldi. Gelen haberde bir Türk, ABD Savunma Bakanlığını dolandırdı.

Dünya 16 Ara 2022 20:12 4
Amerika'da Bir Türk, Pentagon'u Dolandırdı

Dolandırıcılık olayı: Amerika'da bir Türk, ABD Savunma Bakanlığı'nı dolandırdı.

Amerika'dan gelen son dakika bilgilerine göre bir Türk, savunma bakanlığını dolandırdı. Akıllara durgunluk veren olayda, yıllarca Amerika'da yaşamakta olan Arif Uğur isimli bir kişi, 2015 yılında Anatolia Group Limited Partnership adlı bir şirket kurdu. Daha sonra bu şirket, Pentagon tarafındna açılan silah parçası tedarikleri için ihaleye katıldı ve ihaleyi kazandı.

Konu ile ilgili Amerika'dan açıklama geldi. Başsavcı Yardımcısı Matthew G. Olsen konu ile ilgili yaptığı açıklamada Uğur'un Pentagon'u kasten dolandırdığını söyledi ve "İhracat kontrol yasalarımıza yönelik bu tür küstahça hiçe sayma, askeri hazırlığımızı ve teknolojik avantajımızı tehdit ediyor ve tolere edilmeyecek." ifadelerini kullandı. Matthew G. Olsen yaptığı açıklamada, bu kişi hakkında görülen davada ona 33 aylık hapis cezası verildiğini söyledi.

Arif Uğur isimli kişinin şirketi, Pentagon'dan ihale aldı ve silah ile parça üretmeye başladı. Bu üretimin Amerika'da yapıldığını bildiren Arif Uiur, bir şekilde bakanlığı kandırdı. Ortaya çıkan detaylarda Uğur'un aslında Amerika'da bir üretim tesisi olmadığı ortaya çıktı. Türkiye'de bu ürünleri üretmek için bir şirket ile anlaşan Uğur, Türkiye'de üretilen malzemeleri , sanki Amerika'da üretilmiş gibi Pentagon'a iletti.

Kanuna göre üretimin Ameirka'da yapılması gerekiyor. Üretimin yurt dışında olması durumunda Amerika'dan ihracat lisansı alınması gerekmektedir. Bunun nedeni ise ülkenin islahlarına ait teknik çizimler ile teknolojiki alt yapısının başka ülkelerin eline geçmemesi.

Arif Uğur'un üretim yaptığı şirket ise paravan bir şirket. "Anatolia Group Limited Partnership" adını taşıyan bu şirket, merkezini Massachusetts olarak gösteriyor. Ancak burada herhangi bir tesis yok.

PARÇALAR ÇOK KÖTÜ

Parçaları bir şekilde Amerika'da üretilmiş gibi gösteren Uğur'un Pantagon'a verdiği parçaların kalitesiz olduğu, istenen kalitenin çok altında olduğu , bazılarının kullanılamaz durumda olduğu ortaya çıktı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
O silahlarla Allahın kulunu öldürünce helali rabim elbet gösterecek helal diyenlere.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Silah üreteninde, satanında Allah’ından bulsun.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Komşularına yapıpta gülme sonra gelir başına.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
helal olsun kabiliyetli adammış abd ye iyi yapmış