Amerika’da Asgari Ücrete Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Amerika’da Asgari Ücrete Zam Geliyor

Dünya 7 Şubat 2021 18:17 0
Amerika’da Asgari Ücrete Zam Geliyor

Amerika Başkanı Biden, ekonominin korona nedeniyle hala kötüde olduğunu söyledi.

Bir basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Joe Biden, son açıklanan Ocak ayı istihdam verilerine değindi ve ekonomide hala sıkıntı olduğunun açık olduğunu söyledi. Biden açıklamasında , Ocak ayında istihdamın 49 bin arttığını söyleyerek 10 milyonu aşkın kişinin işsiz olduğunu ve bu vatandaşların da istihdama kazandırılması gerektiğini söyledi.

Koronavirüsün etkilerinin Amerika ekonomisi üzerindeki zararlı etkilerinin devam ettiğinin altını çizen Biden, vatandaşların geçim sıkıntısı çektiğini, son günlerde intiharların oldukça arttığını, aile içi şiddet olaylarının çok yaşandığını ve pek çok insanın artık umudunu kaybettiğini söylerine ekledi.

VATANDAŞLAR YARDIM BEKLİYOR

ABD’li vatandaşların hükûmetten yardım beklediğini söyleyen Biden, onları hayal kırıklığına uğratmamak için bunu yapmaları gerektiğini, bunun kendi işleri olduğunu ve hızlı hareket edeceğini söyledi. Destek paketinin Cumhuriyetçilerin vereceği destekle hayata geçirmek istediklerinin altını çizen Biden, onların bunda pek istekli olmadığını da sözlerine ekledi. Biden açıklamasında, “Birlikte çalışmayı tercih ederim ama acı çeken Amerikalılara hemen yardım etmek ile uzun müzakereler arasında seçim yapmak zorunda kalırsam acı çeken Amerikan halkına yardım ederim.” dedi.

Yeni paket ile vatandaşlara 1400 dolarlık doğrudan nakit yardımı yapacaklarını söyleyen Biden, daha önce verilen 600 dolarlık yardımla birlikte bunun 2 bin dolara tamamlanmasını hesapladıklarını söyledi.

Öte yandan gıda yardımları, vatandaşlara sağlık ile kira yardımı ve asgari ücrete zam yapılmasının da gündemde olduğu açıklandı.

Biden, “Bu yatırımları şimdi, tarihi düşük seviyelerdeki faiz oranlarıyla yaparsak, daha fazla büyüme, daha yüksek gelir, daha güçlü bir ekonomi sağlar ve ülkemizin maliyesini de daha güçlü konuma getirir.” dedi ve sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bugün bu krizin zorluklarını karşılayacak bir yanıta ihtiyacımız var. Cumhuriyetçilerin önerdiği şey ya hiçbir şey yapmamak ya da yetersiz yapmak. Birden çoğu mali kısıtlamaları ve açıkla ilgili endişeleri yeniden keşfetti. Ama kendinizi kandırmayın, bu yaklaşım daha fazla acı maliyetiyle gelecek.”

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç