Altyapılı Arsanı Al Evini Kendin Yap! İşte Peşinat ve Ödeme Planı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altyapılı Arsanı Al Evini Kendin Yap! İşte Peşinat ve Ödeme Planı

Hükümet 1 milyon altyapılı arsayı satışa çıkardı. Peki peşinat ve ödeme planı nasıl olacak? İşte merak edilen detaylar...

TOKİ Başvuru 11 Ekim 2022 16:09 0
Altyapılı Arsanı Al Evini Kendin Yap! İşte Peşinat ve Ödeme Planı

TOKİ tarafından 81 ilde satışa çıkarılan 1 milyon altyapılı arsa satışı için başvurular alınmaya başlandı. Peki peşinat ve ödeme nasıl olacak? İşte detaylar...

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ ilk evim, ilk iş yerim projesi kapsamında arsa başvuruları 10 Ekim Pazartesi günü başladı. İşte başvuru detayları ve ödeme planı haberde.

İKİ TİP ARSA VAR

MÜSTAKİL ARSA :Yüzölçümü planlama durumuna göre yaklaşık 350 m2 ile 500 m2 arasında değişen, 1 adet en fazla Brüt 150,00 m2 konut yapmaya müsait arsa.

MÜŞTEREK ARSA:Yüzölçümü değişiklik gösteren, plan yapılaşma koşullarına göre toplu yapı yapmaya müsait, birden fazla hissedarı olan arsa.

TOKİ ARSA FİYATLARI NE KADAR?

Müstakil arsaların fiyatları 192 bin 500, taksitleri ise 1.604 liradan başlayacak. İkinci seçenek ise hisseli parseller olacak. Konut büyüklüğü 150 metrekare olacak. Hisseli arsalar 112 bin 500'den başlayan fiyat ve 937 liradan başlayan taksitlerle vatandaşa sunulacak.

Piyasa fiyatının altında, yüzde 30 indirimle satılacak arsalar, 10 yıl vadeyle, faizsiz şekilde sunulacak. Arsalar, elektrik, su altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır şekilde vatandaşa teslim edilecek.

TOKİ ARSA BAŞVURUSU İÇİN T.C. KİMLİK NUMARASI SON HANELERİNE DİKKAT!

"İlk Evim Arsa Projesi kapsamında "müstakil" ve "müşterek" arsa başvuruları 10 Ekim 2022 Pazartesi günü başladı ve 7 Kasım 2022 Pazartesi gün sonuna kadar devam edecek. Çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun hizmete erişime engel olmasını önlemek amacıyla başvurular kademeli olarak alınacaktır.

T.C. Kimlik Numarasının son hanesi:

0 olan vatandaşlar 10 Ekim 2022 Pazartesi ve 11 Ekim 2022 Salı
2 olan vatandaşlar 12 Ekim 2022 Çarşamba
4 olan vatandaşlar 13 Ekim 2022 Perşembe
6 olan vatandaşlar 14 Ekim 2022 Cuma
8 olan vatandaşlar 15 Ekim 2022 Cumartesi

günü başvuru yapabilecek...

TOKİ ARSA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

18 yaşını doldurmuş T.C. vatandaşı olmak.

O belediye sınırları içerisinde ikâmet etmek. Tahsis edilecek arsalar, büyükşehir merkez ilçelerden herhangi birisinde ise merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikâmet etmek.

Diğer belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen belediye sınırları içerisinde ikâmet etmek.

Dar gelirli olmak.

Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin, eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması.

Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması.

TOKİ’nin arsa satışları 7 Kasım’a kadar devam edecek. 2023 yılının ilk çeyreğinin sonuna kadar ise kura çekimleri devam edecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç