Altınlarını üfleyip çoğaltacağız dediler: Altınları çalıp gittiler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altınlarını üfleyip çoğaltacağız dediler: Altınları çalıp gittiler

Kandırdıkları kadının evine giden ve altınlarını üfleyerek çoğaltacaklarını söyleyen 2 kadın, yaşlı kadının altınlarını çaldı.

3.Sayfa 10 Mayıs 2023 09:56 0
Altınlarını üfleyip çoğaltacağız dediler: Altınları çalıp gittiler

Altınları çoğalsın diye okuyan kadınlar, etkisi altına aldıkları kadının tüm altınlarını çaldı.

İstanbul'un Arnavutköy İlçesi'nde yaşanan olayda Anadolu Mahallesi'nde eşi ve kızı ile birlikte yaşayan 63 yaşındaki Ayşe Tanışman isimli kadın, yürümek için dışarı çıktı. Yanına hiç tanımadığı 2 kadın gelen Tanışman, onlarla konuşmaya başladı. 2 kadın, kendilerini onun eski mahallesindnew komşusu olduklarını söyledi ve onunla birlikte eve kadar yürürdüler. Evde yalnız olduğunu öğrendiklerinde yaşlı kadını konuşmaları ile etkileyen şüpheli isimler onu kandırıp evine girdiler.

Eve girdiklerinde kadının parmağındaki yüzükler ve bilezik için nazar ve bereket duası okuyabileceklerini söyleyen 2 kadın, daha sonra bazı dualar okudu ve bu ziynet eşyalarını cüzdana koydu. Bu cüzdanı yatak odasındaki yastık altına koymasını isteyen kadınlar, 1 saat orda kalmasını istedi.

Daha sonra kadın ile sohbet eden bu 2 kişi, kadındna su istedi. Bu sırada hemen yatak odasına giderek altınları çaldı ve daha sonra evden çıkarak gözden kayboldu. İçeri girdiğinde dolandırıldığını anlayan Ayşe Tanışman büyük şok ve üzüntü yaşarken durumu akşam eve gelen eşi ile kızına açıkladı. Daha sonra karakola giderek şikayetçi oldular.

Polis ekipleri, her yerde bu isimleri armaya başladı. Basın mensuplarına açıklamada bulunan kadının kızı Şerife Tanışman, "Annemi etki altına almışlar. Bir kişi dışarıda gözcülük yaparken diğer 2 kişi annemin ziynetlerini çalıyor. Sürekli bereket, nazar konularını anlatıyorlar. Annem o kadınlarla birlikte dışarı çıkınca aslında dolandırıldığını hissediyor ama iş işten geçmiş oluyor" dedi.

YOLDA RASTLADIK AMA KAÇTILAR

Hırsızları 4 gün sonra sokakta gördüklerini söyleyen kadın, "Annemle yürürken annem tanıdı. Yine yaşlı bir teyzeyi aralarına almış, kandırmaya çalışıyorlardı. Bizi görünce kadını bırakıp ara sokağa kaçtılar. Yaşlı kadının yanına gittiğimizde, tıpkı annemle yaşanan diyalogların aynısını yaşadıklarını öğrendik. Yaklaşık 50 bin liralık ziynet eşyaları çalındı. İnşallah bu 3 hırsız bir an evvel yakalanır. Çünkü yaşlı kadınları hedef almışlar hep" dedi.

Polis ekipleri, bu kişilerin yakalanması için soruşturma başlattı ve güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. Soruşturma devam ediyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç