Altında rekor tahmin açıklandı: 2400 olacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altında rekor tahmin açıklandı: 2400 olacak!

Art arda altın tahminleri gelmeye devam ediyor. Gelen son tahmin, kesin diyerek paylaşıldı ve rekor beklenti verildi.

Altın 14 Mayıs 2023 08:24 0
Altında rekor tahmin açıklandı: 2400 olacak!

Altın ve teknoloji hisselerinde yükseliş beklentisi.

Amerika'da bu hafta açıklanan enflasyon rakamlarının düşük gelmesi ile birlikte FEd'in yeni toplantıda faizi es geçebileceği bildirildi. Faizde beklentiler bu yönde olurken buna göre piyasalar fiyatlanmaya başladı. Beklentilerde hisse senedinde iyi bir sene sürdüren teknoloji hisselerinde yükseliş beklentisi olurken altın fiyatlarında da yükseliş bekleniyor. Nitekim enflasyonun açıklanması ile birlikte altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş görülmüş ve ons altın 2050 dolara kadar çıkmıştı.

Uzmanlar yaptıkları son değerlendirmede kısa vadede bir geri çekilme beklerken destek seviyelerinin 2020, daha sonra 2000 ve 1990 dolar olduğunu bildirdi. Bu seviyelerden güçlü alım gelmesi durumunda yukarıda 2065 ve daha sonra 2075 dolar seviyeleri var.

Senenin geri kalan döneminde altınının rekor seviyelere kadar çıkması beklenirken JPMorgan'a göre yatırımcıların altına ve teknoloji hisselerine yönelmesinin oldukça muhtemel olduğuna yer verildi. JPMorgan Chase stratejistleri tarafından yapılan değerlendirmede ABD ekonomisinin bu sene resesyona girmesi olasılığı karşısında korunma amacıyla altını tercih etmeleri ve teknoloji hisselerine yatırım yapmalarının beklendiği bildirildi. Aralarında Nikolas Panigirtzoglou ve Mika Inkinen isimlerinin de bulunduğu stratejistler yatırımcılara gönderdikleri notta, "ABD bankacılık krizi, bir felaket senaryosuna karşı hedge olarak altın için talebi artırdı" denildi ve kurumların altın alımına, bireylerin ise Bitcoin alımına geçtiğini bildirdi.

"KESİNLİKLE 2400 DOLAR OLACAK" DEDİ

Bunun yanı sıra Credit Suisse bir açıklama yaptı ve altın fiyatlarında rekor için geri sayımın başladığını bildirdi. Citigroup da iddialı bir altın tahmini yayınladı. Yayınlanan altın tahmininde Edward Morse, altının kısa ve orta vadede kesinlikle 2400 dolar seviyesine gideceğini düşündüklerini bildirdi.

ONS 2400 DOLAR OLURSA GRAM NE OLUR?

2400 dolara göre hesaplama yapalım. Altının ons fiyatı 2400 dolar olursa şimdiki dolar kuru ile hesaplama yapıldığında bile (1 ons TL fiyatı / 31,1034768 formülü 1 gram altın verir) gram altının 1512 TL seviyesine çıkması bekleniyor. Bu da altında 250 liralık yükseliş olabileceğini gösteriyor.

Doların 21 lira olması durumunda hesaplama yapıldığında ise; altının onsu 2400 dolara çıkarsa gram altın 1620 liraya kadar çıkar.

Wells Fargo adlı kuruluşun kıdemli küresel piyasa stratijisti Sameer Samana ise yaptığı son dakika açıklamasında altın dahil emtialar konusunda iyimser olduğunu ve altında geri çekilmelerin bir alım fırsatı olduğunu söyledi.

ALTIN FİYATLARI ŞİMDİ NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre ons altın fiyatı 2010 dolar seviyesinde. Gram altın ise 1265 TL. Tabi bu ekranda görünen rakam. Kapalıçarşıda gram altın 1400 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com piyasalar, altın, döviz, kripto paralar, borsa konularında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Finans7 haberlerinde sadece bilgilendirmede bulunur.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç