Altın yükselir mi düşer mi? Dünyaca ünlü ekonomistlerden 1 Şubat altın tahmini geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın yükselir mi düşer mi? Dünyaca ünlü ekonomistlerden 1 Şubat altın tahmini geldi

Son dakika haberi: Altın fiyatları hakkında son dakika açıklaması geldi. Açıklamasında ünlü ekonomistler, 1 Şubat tarihini işaret etti. Peki altın ne olur? Yükselir mi düşer mi?

Altın 21 Ocak 2023 21:14 0
Altın yükselir mi düşer mi? Dünyaca ünlü ekonomistlerden 1 Şubat altın tahmini geldi

Altın fiyatlarında 1 Şubat tahmini geldi.

Son günlerde yükseliş eğiliminde olan altın fiyatları hakkında dünyaca ünlü analistlerden tahminler geldi. 2023 yılına pozitif başlayan ve Amerika'dan gelen düşük enflasyon rakamları ile birlikte yükselişini sürdüren altın fiyatlarında 1 Şubat günü kritik olacak. 1 Şubat günü Fed faiz kararını açıklayacak. 

DÖVİZ KURU VE ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Piyasalardan alınan son bilgilere göre gram altın 1171 TL seviyesinde kapalı çarşıda işlem görürken çeyrek 1959 liraya kadar çıktı. Cumhuriyet altını ise 7795 TL seviyesinde. Dolar kuru 18.80 TL seviyesinde iken Euro kuru 20.33 TL.

DOLARDA ZAYIFLAMA, ALTINA DESTEK OLDU

Geçen aylarda 114 seviyesine kadar çıkan dolar endeksinin 102 seviyesine kadar çekilmesi ve dolarda küreselde yaşanan zayıflama, altının ons fiyatına etki etti ve destek oldu.

Circle Squared Alternative Investments’ın CEO’su Jeffrey Sica altın fiyatları ile ilgili bir değerlendirme yayınladı. Yayınlanan değerlendirmede Sica, son dönemlerde güvenli yerlere kaçışlar olduğunu söyledi ve “Güvenliğe kaçış var. Altın fiyatı, piyasalar düşerken daha iyi görünüyor” dedi. Doların zayıfladığını ve bunun altına yaradığını söyleyen Sica, altında rallinin daha da hızlanacağını söyledi.

REKOR SEVİYEDE TAHMİN GELDİ

Altın ile ilgili bir açıklama da teknik analist Avi Gilburt'tan geldi. Gilburt yayınladığı tahminde , 1926 dolar seviyesinde olan altının onsunun 2428 dolara kadar çıkacağını söyledi.

BİR TAHMİN DAHA: 2000 DOLAR MÜMKÜN

Bir değerlendirme de IG Market stratejisti Yeap Jun Rong'dan geldi. Rong yaptığı açıklamada altının bu sene 2 bin dolar seviyesini görebileceğini söyledi ve "Altının bu yıl 2.000 doları görmesi mümkün. Ancak bunun için ABD Merkez Bankası Fed’in mevcut piyasa faiz artırımı beklentilerini doğrulamak için şahin tonda bir düşüş görmemiz gerekiyor" dedi.

1 ŞUBAT FED KARARI VE SONRASINDA GELECEK AÇIKLAMA ETKİLİ OLACAK

1 Şubat tarihinde Amerikan Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Faiz kararı beklentisi 25 baz puan ve şu anda piyasalar 25 baz puanlık faiz artırımını fiyatlıyor. Bunun hakkında bir açılama yapan Fed Guvernörü Christopher Waller  , faiz artırımında hızı azaltabileceklerini , ancak enflasyonla mücadeleyi henüz bitirmediklerini söyledi. Biraz türbülansa gireceklerini söyleyen Waller, 25 baz puanlık faiz artırımı beklentisini, "Bu nedenle gelecek toplantıda 25 baz puanlık artıştan yanayım. Hedefimize ulaşmak için daha gidecek yolumuz var. Parasal sıkılaşmanın devam etmesini destekliyorum” şeklinde açıkladı.

Bir açıklama da Kansas Cit Fed Başkanı'ndan geldi. Esther George yaptığı son dakika açıklamasında fiyat baskılarının azalıp azalmadığını görmek için Fed'in biraz daha sabırlı olması gerektiğini söyledi ve “Enflasyon hala hedefimizin oldukça üzerinde seyrediyor. Benim takip ettiğim alan hizmet sektörü ve oradaki enflasyonist baskıların devam edip etmediği. Doğru yolda olduğumuzu anlamak ve yüzde 2’lik hedefimize ulaşmak için sabırlı olmalıyız" dedi.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç