Altın Yeniden Hareketlendi (Çeyrek Altin Ne Kadar 2022 Bugün Altın Yorumları Son Dakika)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Yeniden Hareketlendi (Çeyrek Altin Ne Kadar 2022 Bugün Altın Yorumları Son Dakika)

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında yeniden hareketlilik başladı. İşte gram ve çeyrek altın fiyatlarında son durum.

Altın 7 Eylül 2022 13:14 0
Altın Yeniden Hareketlendi (Çeyrek Altin Ne Kadar 2022 Bugün Altın Yorumları Son Dakika)

Çeyrek altın ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında düşük seviyeler devam ediyorç. Son günlerde yaşanan düşüş ile birlikte 1000 liranın altına gerileyen gram altınla birlikte çeyrek altında da düşüş görüldü. Piyasalardan alınan son verilere göre altının ons fiyatı yeniden 1700 doların üzerine çıktı ve altın piyasası hareketlendi.

ONS NE KADAR?

Dün 1700 doların altına gerileyen ve bu sabah 1690 doları gören Altının ons fiyatı az önce 1700 doları geçti ve şu sıralar 1705 dolara geldi.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Ons fiyatının 1690 dolara kadar gerilemesi ile 990 liraya gelen gram altın, onsta yeniden yükselişin başlaması ile birlikte kritik 1000 lira eşiğini yeniden aştı. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın 1000 lira 17 kuruş seviyesinde seyrediyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Gelen son dakika bilgilerine göre sabah 1620 liraya gerileyen çeyrek altın, onstaki yükselişle birlikte az da olsa hareketlendi ve 1 çeyrek altın fiyatı 1634 liraya kadar çıktı. 

ÇEYREK ALTIN, KAÇ GRAM ALTINDAN YAPILIYOR?

Altınlar ağırlıklarına göre farklı sınıflara bölünmüş ve buna göre değer kazanmaktadırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

Altında iki kritik tarih var. Biri ABD enflasyonunun açıklanacağı 13 Eylül. Diğeri ise Fed faiz kararının açıklanacağı 21 Eylül. Eğer enflasyon beklentiden düşük gelirse altın üzerindeki baskı azalabilir. Yüksek gelmesi durumunda ise baskı daha da artacak ve düşüşü beklenir. Oanda Corp Piyasa Analisti Edward Moya yaptığı açıklamada, "Merkez bankaları şu anda önden yüklemeli faiz artışlarıyla agresif olacak gibi görünüyor. 1.650 dolara kadar fazla destek olmadığı için altın 1.690 dolar seviyesinin altına düşerse durum hızla kötüleşebilir” dedi..

IG Asia Pte. Piyasa Stratejisti Jun Rong Yeap ise yaptığı açıklamada, “Doların yukarı yönlü sürdürmesi ve altındaki kazançları sınırlaması bekleniyor” dedi.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com | Ankara

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç