Altın Yatırımı Olanlar Dikkat! Dünyaca Ünlü 2 Bankadan Yeni Tahmin Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Yatırımı Olanlar Dikkat! Dünyaca Ünlü 2 Bankadan Yeni Tahmin Geldi

Altın düşecek mi, yükselecek mi? Dünyaca ünlü 2 bankadan açıklama geldi. İşte detaylar...

Altın 8 Ekim 2022 16:34 0
Altın Yatırımı Olanlar Dikkat! Dünyaca Ünlü 2 Bankadan Yeni Tahmin Geldi

Altın düşecek mi, yükselecek mi? Dünyaca ünlü 2 bankadan açıklama geldi.

Altın fiyatlarının son zamanlarda ani yükselişin ardından yönünü tekrar aşağı doğru çevirdi. Altın fiyatlarında ki bu belirsizlik ile birlikte yatırımcılar 'altın yükselecek mi düşecek mi?' sorularına bir yanıt aramaya başladı. Bu soruların cevabı ise Wall Street ve Commerzbank analistlerinden geldi.

İşte o açıklamalar;

WALL STREET ANALİZİ

Bu hafta 15 Wall Street analisti Kitco News’in altın anketine katıldı. Katılımcılar arasında yüzde 40’ı yakın vadede altın konusunda iyimser. Yüzde 33’ü altın karşısında düşüş eğiliminde. Yüzde 27 ise, gelecek hafta değerli metalde tarafsız kaldı. Çevrimiçi Main Street anketlerinde 484 oy kullanıldı. Bunların yüzde 42’si altının önümüzdeki hafta yükselmesini bekliyor. Yüzde 38’i daha düşük olacağını tahmin ediyor. Yüzde 20 ise yakın vadede tarafsız kaldı. Bireysel yatırımcılar arasındaki duyarlılık düşük kalmaya devam ediyor. Bununla birlikte, katılım oranı da düşük. Bu da bu değişken ortamda değerli metalin çok az ilgi gördüğünün bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

COMMERZBANK’IN TAHMİNİ

Commerzbank ekonomistlerine göre altın fiyatındaki düşüş aşırı. Dolayısıyla değerli metalin toparlanmasının mümkün olduğu ifade ediliyor. “Altın fiyatını etkileyen ana faktör, yaklaşık 20 yılın en yüksek seviyesine yükselen güçlü ABD doları” diyen ekonomistler, “EFT yatırımcıları altına sırtını dönüyor. Bloomberg tarafından takip edilen altın EFT’leri, yalnızca son iki haftada yaklaşık 60 ton çıkış kaydetti. Ancak mevcut fiyat zayıflığını abartılı buluyoruz. Sürekli yüksek enflasyon ve resesyon riski altının lehine. Bu da fiyatın toparlanacağını gösteriyor” yorumunda bulundular.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç