Altın ve kripto paraların beklediği haber: Fed üyesi, faiz indirimi için tarih verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın ve kripto paraların beklediği haber: Fed üyesi, faiz indirimi için tarih verdi

Fed üyesi Kashkari yaptığı son dakika açıklamasında faiz indirimi için tarih verdi. İşte Fed faiz indirimi tarihi.

Ekonomi 18 Haz 2024 0
Altın ve kripto paraların beklediği haber: Fed üyesi, faiz indirimi için tarih verdi

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'den faiz indirimi açıklaması.

Minneapolis Fed Başkanı bir televizyon programına katıldı ve burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kashkari açıklamasında faiz indirimine değindi.

CBS'in "Face the Nation" adlı programına katılan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ABD medyasından temsilcilerin sorulaırnı yanıtladı ve enflasyon rakamları ile faiz indirimini değerlendirdi.

Kashkari yaptığı açıklamada enflasyon rakamları için daha fazla ikna edici kanıt görmek gerektiğini söyleyerek, "ABD enflasyonunun yüzde 2'ye doğru gittiğine ikna olmak için daha fazla kanıt görmemiz gerekiyor. ABD ekonomisi faiz indirimine giden diğer ülkelere kıyasla daha güçlü" değerlendirmesinde bulundu.

İŞ GÜCÜ İYİ

İş gücü piyasasının durumunu da değerlendiren Kashkari, "İş piyasası beklenenden daha iyi performans gösterdi. İşgücü piyasasında daha fazla soğuma olabilir, umarım mütevazı olur" ifadelerini kullandı.

İLK FAİZ İNDİRİMİ NE ZAMAN?

Fed'in ilk faiz indirimi hakkında da tarih veren Kashkari, şu ifadeleri kullandı:

"Faiz indiriminin Aralık ayında gelmesi makul. Oran konusunda bir karar vermeden önce zaman ayırmak, daha fazla veri elde etmek için çok iyi bir konumdayız

Medyan tahmin bir kesinti yapılacağı yönünde, bu da muhtemelen yıl sonuna doğru olacak. Bazı boyutlarda yüksek basınçlı bir ekonomideyiz, ancak bazı işaretler soğuyor. Uzun vadede göçün enflasyon üzerindeki net etkisini değerlendirmek zor.

Fed'in konut için yapabileceği en iyi şey enflasyonu düşürmek"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç