Altın ve kripto paralarda yükseliş sürer mi? İşte tahmin ve yorumları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın ve kripto paralarda yükseliş sürer mi? İşte tahmin ve yorumları

Son dakika haberi: Ünlü Ekonomist Fatih Tonguç yaptığı son dakika açıklamasında altın ve kripto para yorumlarını paylaştı.

Kripto Paralar 16 Ocak 2023 08:18 0
Altın ve kripto paralarda yükseliş sürer mi? İşte tahmin ve yorumları

Ünlü Ekonomist Fatih Tonguç yaptığı son dakika açıklamasında altın ve Bitcoin yorumlarını paylaştı.

Amerika'dan gelen düşük enflasyon verileri ile birlikte piyasalarda dalgalanmalar hızlı şekilde devam ediyor. Gelen son verilere göre , Fed'in şahin politikadan güvercin politikaya geçiş sinyalleri vermesi ile birlikte kripto paralar ile altında son günlerde hızlı yükeliş görülüyor. 

Bunun nedeninin para politikasında daha güvercin bir bekleyiş olduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Tonguç, "Hala insanlar bunun sıçrayış olduğnu düşünüyor. Ama bence yavaş yavaş yurt dışı piyasaları kripto cephesinde olumluya dönmüş durumda. Kriptodaki merkeziyetsizlik ifadesi de yetersiz kalıyor. Piyasanın en büyük spekülatörü oyun kurucusu Fed. Özellikle enflasyon verisinin düşük gelmesi ile 25 baz puanlık faiz artırımının güçlenmesi,  riskli pipyasaların artmasına neden oldu" dedi.

Altın için de yükseliş beklentisi olduğunu, her düşşün bir alım fırsatı olduğunu söyleyen Tonguç'un piyasa tahminleri ve yorumlarının tamamı şu şekilde:

ALTIN NE OLDU?

Yeni haftanın ilk işlem gününde altın yatay seyrini korudu. Geçen haftayı 1159 TL'den kapatan gram altın, bu haftaya 1160 TL'den başladı. Ons altın ise 1921 dolar seviyesinden yeni haftaya başladı.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NE?

Kripto paralarda hızlı yükseliş devam ediyor. Son verilere göre 1 Bitcoin 21 bin 161 dolar seviyesine kadar yükselirken Ethereum fiyatı 1574 dolara kadar çıktı.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç