Altın ve Gümüş Fiyatları Yükselir mi? Kritik Yorumlar Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın ve Gümüş Fiyatları Yükselir mi? Kritik Yorumlar Geldi

Altın ve gümüş fiyatları hakkında dikkat çeken ifadeler geldi. Ağaoğlu, gelecek süreci değerlendirdi.

Altın 8 Ekim 2022 09:29 0
Altın ve Gümüş Fiyatları Yükselir mi? Kritik Yorumlar Geldi

Altın ve gümüş tahmini geldi: İşte iyi haber.

Altın ve gümüş fiyatları ile ilgili son dakiak açıklaması geldi. Ünlü Ekonomist Ali Ağaoğlu yaptığı son dakika açıklamasında Fed'in faiz politikasının biraz yumuşama belirtisi göstermesi, sürekli yüksek faiz artırımı yapmasının beklenmediği nedeniyle altın ve gümüş fiyatlarında iyimser bir hava başladığını söyledi.

Ağaoğlu açıklamasında AGU paritesinin altının ons ve gümüşün ons fiyatını böldüğünde kalan olduğunu söyledi ve "Geçtiğimiz eylülün başında 96’lara kadar çıkmıştı ve bu hafta 82’lere kadar geri geldi." dedi. Ağaoğlu gümüş fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişin altını da desteklediğini söyledi ve "Altın geçtiğimiz hafta 1,623’leri görmüştü şimdi 1,725’e kadar çıktı. Aslında 50 günlük ortalamasına geldi." ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu sözlerinin devamında altın fiyatlarında izlenecek kritik eşikleri şu şekilde açıkladı: "1,725 kritik eşik. Altının buraları kırıp gitmesi biraz zor, çünkü gümüş yoruldu. Buralardan bir geri çekilme, bir düzeltme gelebilir. Fakat iyi haber; Fed'in faiz artışlarının o çok yakıcı etkisi yavaş yavaş azalıyor. Bunu borsalarda da görüyoruz altın -gümüşte de görüyoruz. Ben yavaş yavaş diplere yaklaşıldığı fikrindeyim. Böyle kırılıp dökülecek bir şey olması durumunda altın 1,500’lü rakamlara iniyor, ki orası şimdilik benim ne grafiklerimde görünüyor ne ufkumda. O yüzden bu yükseliş biraz satış fırsatı kısa vadede ihtiyacı olanlar için. Dipten almış olanlar için zaten iyi bir satış fırsatı onu söyleyeyim. Yani 1,625 – 1,725 deseniz 100 dolar altının onsunda çok önemli bir para. Gümüşte daha da yüksek bu oran. Gümüşte biraz daha yukarıda o kritik eşik 21,95. Ama 21,95-22,25’i aşmasını beklemiyorum." 

Finans7.com  | Ankara
Kaynak: dunya.com/finans/haberler/tcmb-3-aydir-kitlere-doviz-satmiyor-haberi-671103

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç