Altın ve Doların Durumu Ne Olacak? Tunç Şatıroğlu Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın ve Doların Durumu Ne Olacak? Tunç Şatıroğlu Açıkladı!

Piyasa ile ilgili yaptığı yorum ve analizlerle herkesin takip ettiği isim olan Tunç Şatıroğlu, altın ve doların akıbetini açıkladı! İşte haberin detayları...

Döviz 5 Mart 2024 0
Altın ve Doların Durumu Ne Olacak? Tunç Şatıroğlu Açıkladı!

Ekonomi alanında önemli fiyat gelişmeleri olmaya devam ederken ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu piyasalara dair yeni değerlendirmelerde bulundu. Altın fiyatlarındaki yükselişe dikkat çeken Tunç Şatıroğlu altında yeni bir döngünün başladığını söyledi. Dolar kurunu da değerlendiren Tunç Şatıroğlu kur hareketlerini yorumladı.

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Tunç Şatıroğlu, “ABD 10 yıllık tahvil faizleri azalınca altın fiyatları yükselmeye başladı. Bir fiyat artışı olduğunda düzeltme bekleniyor. Ancak altında böyle bir durum yok. Şu anda böyle bir beklentimiz yok. Önümüzdeki ekonomik takvimde karışık veriler var. Onları görmemiz gerekiyor. Piyasaların bu verileri nasıl karşılayacağını görmemiz gerekir. Piyasa beklentilerinden daha kötü veriler gelirse altın yükselecek, piyasa verilerine göre daha iyi veriler gelirse altın düşecek.” dedi.

Altın fiyatları güçlenmeye devam ediyor. Gram altın tarihi yüksek  seviyelerden işlem görmeye devam ediyor.

ONS ALTINDA YENİ HEDEF!

Ons altında yeni hedefi açıklayan Tunç Şatıroğlu, “Bu hafta ons altının daha yukarıda kapatması lazım. Bu gerçekleşirse bir sonraki hedef 2.445 dolar olacak. Altında yeni bir döngü başladı. 2.016 dolar seviyesinde bu döngü başlamış. Bunun devamında 3.000 dolara kadar giden hedef var. Ons altında vade vermeden konuşuyorum. Bu sene içerisinde olabilir diyoruz ama olmazsa seneye de kalabilir. Beklenen gelişmelerin dışında gelişmeler yaşanınca fiyatlar da farklı yönlere evriliyor. Bundan sonra altın fiyatlarında yükseliş bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ABD'de enflasyon artarken Türkiye'de dolar neden değer kazanmayı  sürdürüyor? | Euronews

DOLAR KURUNDA NELER OLUYOR?

Dolar kuruna dair görüşlerini aktaran Tunç Şatıroğlu, “Dolar kurunda serbest kur rejimi var deniliyor ama pek de grafiklerde bunu göremiyoruz. Dolar kurunda bazı hareketler kurda kontrolün kaybolmaya başladığını mı işaret ediyor soruları geliyor. Dolar kuru bence halen daha ekonomi yönetiminin kontrolünde bulunuyor. Tüm dertleri seçimlere 32 TL’nin altında bir dolar kuru ile girmek.” şeklinde konuştu.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç