Altın ve Bitcoin'de kritik yorum: Goldman Sacs, Fed faiz indirimi tarihini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın ve Bitcoin'de kritik yorum: Goldman Sacs, Fed faiz indirimi tarihini açıkladı

Amerikan Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Peki FED faiz indirimleri ne zaman başlayacak?

Ekonomi 14 Ağu 2023 08:03 0
Altın ve Bitcoin'de kritik yorum: Goldman Sacs, Fed faiz indirimi tarihini açıkladı

Goldman Sachs'tan son dakika açıklaması: Fed faiz indirimine ne zaman başlayacak?

Amerikan Merkez Bankası'nın geçen seneden beri art arda gittiği faiz artırımlarından sonra ne zaman faiz indirimleirne başlayacağı merak ediliyordu. Faiz artırımları altın ve kripto paralar üzerinde büyük baskı yaratırken baskının kalkacağı gün merak ediliyor.

ABD'li dev yatırım bankası Goldman Sachs, Fed'in 2024 yılı ikinci çeyreğinden sonra faiz indirimine başlayacağını bekliyor.

Fed'in faiz oranlarını gelecek Haziran ayının sonuına kadar düşürmeye başlayacağını ve buradan sonra kademeli şekilde 3 ayda bir indirmeye devam edeceğine yer verildi.

Bankanın aralarında Jan Hatzius ve David Mericle'nin de olduğu Goldman Sachs ekonomistleri dün bir not yayınladı. Yayınlanan notta analistler, "Tahminimizdeki indirimler, enflasyon hedefe yaklaştığında fon oranını kısıtlayıcı bir seviyeden normalleştirme arzusundan kaynaklanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Fed'in faiz indirimlerine 2024 yılı ikinci çeyreğinde başlayacağını bildirdi. Gelecek ay Fed'in faiz artırımına gitmemesi ve Kasım ayında çekirdek enflasyon eğiliminin son bir artırımına gerek bırakmayacak kadar yavaşladığı sonucuna varması bekleniyor.

Ekonomtler yayınladığı notun devamında, "Normalleşme, kesinti için özellikle acil bir motivasyon görmüyoruz. Çeyrek başına 25 baz puanlık kesinti öngörüyoruz ancak bunun hızı konusunda emin değiliz" değerlendirmesini yaptı.

Faizlerin yüzde 5.25 ile 5.5 arasında olduğu görülüyor. Faiz indirimleri ile Goldman Sachs, faiz oranlarının er ya da geç yüzde 3 ile 3.25 arasına çekeceği ve burada istikrar kazanmasını bekliyor.

Finans7.com | Ankara - Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç