Altın ons ve Bitcoin'i şok eden açıklama: Fed faiz artırımlarına devam edecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın ons ve Bitcoin'i şok eden açıklama: Fed faiz artırımlarına devam edecek

Fed'den altının ons fiyatını ve kripto paraları şok eden son dakika açıklaması: Faiz artırımlarına devam edilecek mesajı verildi.

Kripto Paralar 31 Mayıs 2023 12:44 0
Altın ons ve Bitcoin'i şok eden açıklama: Fed faiz artırımlarına devam edecek

Son dakika: Fed faiz artırımına devam diyecek gibi duruyor.

Amerika'dan gelen düşük enflasyon verileri, faiz artırımlarının sonunu getirecek beklentileir de boşa çıkmaya başladı. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester yaptığı son dakika açıklamasında faiz artırımlarını durdurmak için yeterli, ikna edici bir sebep olmadığını söyledi.

Financial Times'ta yayınlanan son dakika haberine göre Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, geçen gün yapılan borç limiti anlaşmasından sonra faiz artırımlarını durdurmamak gerektiğini söyledi. Sıkılaşmanın daha fazla olması gerektiğini söyleyen Mester, olası bir gevşemede piyasaların şok geçireceğini söyleyerek, "Faiz artışını duraklatmak için gerçekten ikna edici bir neden görmüyorum. Faizleri yukarı getirmek ve ekonominin nereye doğru gittiği konusunda daha az belirsizliğe ulaşana kadar faizleri orada tutmak için daha fazla ikna edici neden bulabilirim" diyerek durumu aktardı.

Mayıs ayı başında yapılan son toplantıdan da faiz artırımı çıkmış ve Fed, faizleri tarihi seviyeye çıkarmıştı. Politika faizinin yüzde 5'in üzerine çıkarılması, geçen sene başlayan hızlı sıkılaşmanın zirveye gelmesi ile bir müddet durulabileceği sinyalleri bverildi. Daha sonra gelen güçlü ekonomik veriler, piyasada Haziran ayında başka bir faiz artırımı olacağı beklentisini de beraberinde getirdi.

Mester yaptığı açıklamada gevşeme için erken olduğunu, faiz artırımlarının devam etmesi gerektiğini söyledi.

Bu açıklamalar altının ons fiyatında 1057 dolar seviyesinin görülmesine neden olurken kripto paralarda da ciddi bir gerileme oldu. Bitcoin 28 bin dolardan 27 bin 108 dolara, Ethereum ise 1920 dolardan 1869 dolara kadar geriledi.

Finans7.com | Ankara
Yazıda yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç