Altın ne zaman yükselecek? İslam Memiş'ten son dakika yorumları geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın ne zaman yükselecek? İslam Memiş'ten son dakika yorumları geldi

İslam Memiş Ekim ayındaki gelişmeyi duyurdu ve altın fiyatlarında ne zaman yükselişin gerçekleşeceğine dair önemli bilgiler verdi.

Altın 29 Eylül 2023 15:56 4
Altın ne zaman yükselecek? İslam Memiş'ten son dakika yorumları geldi

Altın ne zaman yükselecek? İslam Memiş açıkladı.

Ünlü Analist İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında altın fiyatlarının ne zaman yükseleceğini duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı videoda piyasalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Memiş, son dönemlerde ciddi oranda düşen altın fiyatlarının neden gerilediğini ve yükselip yükselmeyeceğini bildirdi.

Memiş yaptığı son dakika açıklamasında şunları söyledi:

"Altın ve gümüşteki düşüşleri görünce yatırımcı panikledi. Peki düşüşler devam eder mi zarar eder miyiz? Hayır. Gerçek para birimleri altın ve gümüştür. 

Ons tarafındaki düşüşlerin nedeni: FED'in belirlemiş olduğu politika ve Fed üyelerinin Powell'in açıklamalarını bunu düşürdü. Amerika'da enflasyon yüksek. Yüzde 3.7. Gelecek ay bir bakacağız yüzde 4'e ulaşan bir enflasyon var. Ve ne diyorlar: Biz yüzde 2 enflasyon hedefinde kararlıyız. Ve ne diyorlar biz bu enflasyonu düşürmek için yapacağımız tek şey, faizleri artırmak. Bu da fiazleri artırmaya devam edecekler.

O kadar büyük sorunlar var ki, bu problemleri sadece faiz artırarak, emtiayı baskılaryarak bir şey elde edemeyecekler. Petrol 94 dolar seviyesinde. Dünyada bütün insanların alım gücünü azaltacaklar. Yeni bir dünya düzeni var. Bu düzende servet sahibi olmak, zenginleşmek ya da al sat üzerinden zenginleşmek yok.

Borsa yükseliyor, faiz yükseliyor, kur yükseliyor, ne alırsanız alın kazanıyorsunuz. O zaman ne yapalım herkes evini arabasını birikmişiliğini satıp faize girsin. Hiç kimse çalışmasın ne güzel sistem değil mi?

İşte burada algılanması gereken şu: Büyük bir ekonomik tufan geliyor. Küresel ekonomide büyük bir tufan göreceğiz. Amerika'da büyük bir borç krizi var. Belirli bir noktadan sonra anlaşıyorlar ama tartışmalar öyle bir konuma geliyor ki farklı fiyatlamalar oluyor.

Ons tarafındaki bu baskılanmalar, 1874 dolar, belki 1874 dolar aşağısına kırılabilir 1850 dolar karşımıza çıkar. Ancak bu düşüşler kalıcı değil. Geçici.

Ekim ayı içi,nde Dünya Altın Konseyi şunu açıklayacak: Dünyadaki Merkez Bankalarının altın stoklarını nasıl artırdığını açıklayacak. Ons tarafında düşüşler olduğu için dünyadaki Merkez Bankaları altın stokluyorlar. Kriz patlak verdiğinde altın satarak krizi atlatmaya çalışacaklar. Bu yüzden altın ve gümüş fiyatındaki geri çekilişler kalıcı değil.

Gerçek olan şu: Hiçkimse elindeki altını gümüşü kesinlikle satmasın. Rüzgar tersine dönecek. Rüzgar döndüğünde keşkeler çok olacak. Ekim ortası ve sonrasında altın alım fırsatı verir mi? sorusu çok sorulacak"

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Geçen haftalarda 1690 liralara çıkan gram altın, şimdi 1650 liraya kadar çekildi. İşte diğer altın fiyatları:

ALTIN/ONS    1.865,33

ALTIN/GR SPOT    1.649,74

CUMHURİYET ALTINI    10.756

ZİYNET ALTINI    10.756,32

GRAM ALTIN    1.695,55

ÇEYREK ALTIN    2.697,33

YARIM ALTIN    5.394,66

ATA ALTIN    11.422,75

14 AYAR BİLEZİK GRAMI    1.114,35

22 AYAR BİLEZİK GRAMI    1.625,35

GREMSE ALTIN    27.603,00

ALTIN/ONS TL    51.379

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Salak olan bilir dunya ekonomisini yoneten Amerika 100 dolar borcu olsa 1000 dolar alacagi vardir .
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Amerikada borc krizi varmis ne borcu var amerikanin alacagi var bu adami niye bu kadar sisiriyosuniz be kardesim
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Amerikada borc krizi varmis ne borcu var amerikanin alacagi var bu adami niye bu kadar sisiriyosuniz be kardesim
Ziyaretçi 10 Ay Önce
simdi sictiniz iste bu adam yorum yqptiysq altin cakilir ahada buraya yazyiyorum p.tesi herkes baksin altin dusunu izleyin .