Altın fiyatlarında yön 1 Şubat'ta belli olacak: 2 uzman isimden kritik gram altın yorumu geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın fiyatlarında yön 1 Şubat'ta belli olacak: 2 uzman isimden kritik gram altın yorumu geldi

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında kritik tarih açıklandı. 1 Şubat'ta altın fiyatlarında yön belli olacak. Peki altın yükselecek mi düşecek mi?

Altın 25 Ocak 2023 08:36 0
Altın fiyatlarında yön 1 Şubat'ta belli olacak: 2 uzman isimden kritik gram altın yorumu geldi

Altın fiyatlarında kritik tarih 1 Şubat.

Altın fiyatları için beklenen kritik tarih geliyor. 31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde Fed ,faiz kararı için toplanacak ve açıklama yapacak. Fed'in açıklamaları, altın fiyatlarında yeni yön için kritik olacak. 

Yeni yılda yükselişte olan altın fiyatlarında en büyük etkiyi ABD'den uzun süre sonra gelen aylık eksi enflasyon oldu. Enflasyonda düşüş olması ile birlikte ons altında yükseleiş görüldü. Yaşanan yükselişle birlikte gram altında da yükseliş oldu ve gram 1170 TL'ye kadar çıkarak sene başındna bu yana yüzde 6.75 oranında arttı. İşte ekonomim.com'dan Şenay Zeren'in haberi...

1 Şubat'ta açıklanacak Fed faiz kararı ve daha sonra Fed Başkanı Powell'den gelecek açıklama, altında yeni yönü belirleyecek. Şahin mesajlar gelmesi durumunda altında yeniden baskı olması bekleniyor. Ancak düşük gelen enflasyonla birlikte faiz artırım hızının düşürülerek 25 baz puana indirilmesi bekleniyor. Güvercin açıklamalar gelmesi durumunda dolarda zayıflama olması, altında baskının kalkması bekleniyor.

"Yükseliş 12-18 ay daha devam edebilir ama" diyerek açıklamasına başlayan Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı:"Ukrayna savaşının başlaması ile Mart 2022’de 2070 dolar seviyesini test eden altın takip eden sekiz ay değer kaybına sahne olarak kasım ayında 1617 dolara kadar düşmüştü. Buna neden olan başka bir faktör global tahvil faizlerinin güçlü artışıydı. 2022 son çeyrekte bu denge tersine döndü ve hız kesen enflasyonun etkisiyle global tahvil faizleri düşüşe geçerken altın yükselmeye başladı. Önümüzdeki 12-18 aylık vadede global tahvil faizlerinde düşüşün ve altın fiyatında artışın sürmesi muhtemel. Ancak bu parkurun içinde başta ABD çekirdek enflasyon verisinin seyri olmak üzere ara negatif akımlara neden olabilecek riskler varlığını koruyor" ifadelerini kullandı.

Çin'den gelen haberlerle altının yükseldiğini söyleyen Karayazıcı, altının önümüzdeki hafta ve aylarda pozitif akımlarla daha yavaş şekilde, olası negatif haberlerle ise hissedilir şekilde geri gelebileceğini söyleyerek, "Her ne kadar yakın vadede 2025 dolar, 2023 ikinci yarısında 2200 dolar civarına kadar yükseliş olasılığı daha yüksek olsa da, ben değerli metaller cephesinde diğer seçeneklerin daha tercih edilir hale geldiğini, altının son iki ayda kaydettiği yüzde 20’lik güçlü ralliyi benzer bir hızla sürdürmesinin ise zor olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Gram altında yaşanacak düşüşler alım fırsatı olabilir" diyerek açıklamasına başlayan Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ ise onstaki yükske seviyenin gram altını desteklediğini, kurdaki sabitlik nedeniyle gram altın fiyatını onsun belirlediğini söyledi. Gram altında pozisyonun korunacağını, yaşanacak olası düşüşlerin alım fırsatı olduğunu söyleyen Karadağ, "Yeni pozisyonlanmalar için direnç noktalarından denemek riskli olabilir; çünkü gram altında gün içinde düzeltme hareketleri yaşanabiliyor. Önümüzdeki hafta 31 Ocak-01 Şubat tarihlerinde ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantısı, 2 Şubat tarihinde Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı, piyasaların seyrinde belirleyici olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Kaynak: https://www.ekonomim.com/finans/haberler/altin-nereye-gidiyor-uzman-isimler-degerlendirdi-haberi-680654

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç