Altın Fiyatlarında Hızlı Düşüşün Nedeni Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Fiyatlarında Hızlı Düşüşün Nedeni Açıklandı

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili bir açıklama geldi ve yaşanan düşüşün nedenine yer verildi. İşte altın fiyatları.

Altın 20 Nisan 2022 12:53 0
Altın Fiyatlarında Hızlı Düşüşün Nedeni Açıklandı

Gram altında hızlanan düşüşün nedeni belli oldu.


Hafta başına yükselişle başlayan gram altın ile ons altın fiyatlarında önceki geceden bu yana düşüş meydana geldi. Kısa sürede düşen altın fiyatları sonrası kritik bir açıklama geldi ve altın fiyatlarının neden düştüğü konusuna açıklık getirildi.


ONS ALTIN 34 DOLAR GERİLEDİ

1982 dolar seviyesine kadar çıkarak son dönemlerin en yüksek seviyesini gören, savaş nedeniyle güvenli liman arayan yatırımcıların tercihi olan altının onsu , dün akşam saatlerinde hızlı şekilde düşüşe geçti ve kısa sürede 34 dolarlık değer kaybetti ve şu sıralar 1947 dolar seviyesinde seyrediyor.


GRAM ALTINDA DÜŞÜŞ 16 LİRA

Önceki gün gram altın 934 lira seviyesine kadar çıkarak son günlerin en yüksek seviyesine kadar çıkarken akşam saatlerinde ons altın ile paralel olarak düşüş başladı ve dakikalar içinde gram altın 16 lira düştü ve şu sıralar 918 lira seviyesinde seyrediyor. İşte gram altında dünden bu yana yaşanan değişimin grafiği:

Grafik kaynak: Altin. in


DÜŞÜŞ NEDENİ AÇIKLANDI

Önceki gün akşam saatlerinde IMF'den bir son dakika açıklaması geldi ve ülkelerin merkez bankalarının enflasyon ile mücadele için faiz artırımı tercih etmesinin küresel piyasalarda büyümeyi yavaşlatacağını , büyümenin önüne engel olacağını söyledi. Sene başından bu yana küresel ekonomik görünümün kötüleştiğini ve savaş etkisi ile daha da kötüleşeceğini söyleyen IMF, pandemi ile birlikte sürecin başladığı ve savaşın durumu daha da kötüleştirdiğini söyledi.


Son dönemlerde artan enflasyon karşısında parasının değerini korumak isteyen vatandaşların yöneldiği altın, bu açıklama sonrası düşmeye başladı. Bunun yanı sıra Fed'in faiz artırımını 50 baz puan değil de 75 baz puan seviyesinde yapabileceği açıklaması da altın fiyatlarında yönün dönmesine neden oldu.


Savaş nedeniyle altının öne çıktığını söyleyen IMF, bu gibi olağanüstü durumlarda vatandaşların altına talebi arttırdığını söyledi. Altını enflasyona karşı koruma olarak görev vatandaşlar, parasını nakitte tutmak yerine altına yönelmişti.


NİSAN'DA BİR İNİP BİR ÇIKACAK

İslam Memiş daha önce yayımladığı altın tahmininde gram altının Nisan ayında dalgalı seyredeceğini, asıl hareketlerin Mayıs ayında beklendiğini söylemişti.


Haberdeki bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç