Altın Fiyatlarında Fed Baskısı: Düşüş Sürüyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Fiyatlarında Fed Baskısı: Düşüş Sürüyor

Gelen yüksek enflasyon verileri sonrası faiz artırımına giden Fed, Mayıs ayında da faiz artırımı yapmasının yüksek ihtimal olduğunu bildirdi. Bu durum ve ABD'deki güçlü istihdam altın fiyatlarını baskıladı.

Altın 4 Nisan 2022 10:56 0
Altın Fiyatlarında Fed Baskısı: Düşüş Sürüyor

Altın fiyatlarında Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırımına gideceği ve ABD'den gelen güçlü istihdam verilerinin baskısı görülüyor. Fed'in yarım baz puanlık faiz artırımına gideceği açıklamaları , altının ons fiyatını ciddi oranda baskılıyor.


Son dönemlerde oldukça dalgalı bir seyir içinde olan altın fiyatları için dikkat çeken açıklama geldi. Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen son veriler, altının ons fiyatının baskılanmasına ve 1920 dolar seviyesinde seyrine devam etmesine neden oldu. Ancak bugün gelen son verilere göre altının ons fiyatında 10 dolarlık bir yükseliş olduğu görüldü.


FED ENFLASYONU DİZGİNLEMEK İSTİYOR


Amerikan :Merkez Bankası, art arda gelen yüksek enflasyonu dizginlemek için faiz artırımına gideceğini açıklamış ve geçtiğimiz ay faizi arttırmıştı. Fed'in bir daha faiz artırımına gideceği ve bu sefer 50 baz puanlık bir faiz artırımı yapacağı bildirildi. Bu durum altın fiyatları üzerinde baskısını arttırdı.


İSTİHDAM VERİLERİ GÜÇLÜ GELDİ


Amerika Birleşik Devletleri 'nden gelen son istihdam verilerinde güçlü artış olması da altın fiyatlarını baskılamayı sürdürdü.


Fed San Francisco Başkanı Mary Daly önceki gün bir açıklama yaptı ve sıkılaşan iş gücü piyasası ile yükselen enflasyonun piyasaları etkilediğini, Mayıs ayında yarım baz puanlık bir faiz artırımına daha gidileceğini söyledi. Bu açıklama sonrası altın fiyatlarında az da olsa düşüş kaydedilirken yükselen faizler nedeniyle faiz vermeyen değerli metallerde düşüş yaşandı.


Bunların yanı sıra Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş etkisinin de sürdüğü belirtilirken, Kotak Securities Kıdemli Analisti Madhavi Mehta “Altın fiyatları, jeopolitik gerginliklerin ve enflasyon endişelerinin taban limiti ve tahvil getirilerinin tavan limiti oluşturduğu bir aralık arasında sıkışmış durumda” değerlendirmesinde bulundu. Mehta açıklamasının devamında, “Bu durum Rusya-Ukrayna savaşında bir çözüme ulaşılmadığı sürece yakın zamanda değişmeyecek gibi görünüyor. Jeopolitik riskler azalmadıkça merkez bankaları agresif bir duruş sergilemeyebilir ve bu da fiyatları desteklemeye devam edebilir” dedi.


Altın piyasasına baktığımızda şu sıralar Gram Altın 912 lira seviyesinde işlem görüyor. Altının ons fiyatı ise 1929 dolar seviyesinden piyasalarda işlem görüyor. Dolar kuru ise 14.70 Türk Lirası seviyesinden işlem görüyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç