Altın Fiyatlarında Düşüş Devam Edecek Mi? İşte Altın Fiyatlarındaki Son Durum
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Fiyatlarında Düşüş Devam Edecek Mi? İşte Altın Fiyatlarındaki Son Durum

Son gelişmelerin ardından altın fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi? Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu 28 Eylül 2022. Son dakika altın haberleri ve daha fazlası finans7.com adresinde...

Altın 28 Eylül 2022 13:25 0
Altın Fiyatlarında Düşüş Devam Edecek Mi? İşte Altın Fiyatlarındaki Son Durum

 Altın fiyatlarında globaldeki gelişmelere bağlı olarak düşüş devam ediyor.

Altının Türkiye'deki gram fiyatı 963 liraya kadar geriledi. Uluslararası piyasalarda dolar rekor kırmayı sürdürürken, altın fiyatları dünyada son 2.5 yılın en düşük seviyelerini gördü. Yurtiçi piyasalarda da sert düşüşler yaşayan altın fiyatları hafta başından bu yana değer kaybetmeye devam ediyor. Gram altın 963 TL'ye kadar gerilerken, çeyrek altın ise 1625 TL civarında işlem görüyor.

Dolardaki güçlü artışın ardından emtia piyasalarında geri çekilme görülüyor. Diğer değerlerin baskı altına alınması sonucunda altın fiyatlarında ons 1621 dolar civarına geldi.  

Spot altın fiyatları doların yükselmesine ara vermesi sonrasında bir nebze artış gösterdi. FED Başkanı Bullard'ın enflasyonun daha fazla faiz artışıyla ele alınması gereken ciddi bir sorun olduğunu açıklamış ve ardından dolardaki ciddi artış gözlemlenmişti. Türkiye'de tarihi rekorlar kıran altın fiyatlarında da düşüş görülmeye başlandı. Ons altındaki düşüşle beraber gram altın gün içerisinde 963 TL civarına kadar geriledi. 

Çeyrek altın ise son gelişmelerin ardından 1625 TL civarında işlem gördü. Altın fiyatlarında düşüşün bir süre daha devam edebileceğini belirten uzmanlar, her şeye rağmen en güvenli liman olarak görülen altının güvenilir yatırım araçlarından birisi olmaya devam edeceğinin de altını çiziyor.  

Finans7.com adresindeki haberler yatırım tavsiyesi değildir.

ALTIN , DOLAR  , EURO HABERLERİ CEP TELEFONUNUZA GELSİN İSTİYORSANIZ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN UYGULAMALARI İNDİRİN!

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç