Altın Fiyatlarında Beklenen Tahmin Geldi: 2022 Yıl Sonunda...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Fiyatlarında Beklenen Tahmin Geldi: 2022 Yıl Sonunda...

Altın fiyatları ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Yaptığı isabetli tahminlerle adından söz ettiren dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinden Goldman Sachs, yeni tahminini duyurdu.

Altın 28 Mart 2022 11:25 0
Altın Fiyatlarında Beklenen Tahmin Geldi: 2022 Yıl Sonunda...

Altın fiyatlarında kritik tahmin geldi.


Dolar kurunda yaşanan sert yükseliş ile birlikte geçtiğimiz aylarda rekor üstüne rekor kıran gram altın, daha sonra 700 liraya kadar gerilemişti. Yaşanan bu düşüş sonrasında Rusya ile Ukrayna arasında savaş başladı. Başlayan savaş dünya ekonomilerini kötü etkiledi. Savaşın etkisiyle dövizlerden borsadan çıkan yatırımcılar, güvenli liman olarak altını tercih etti ve gram altın kısa süre içinde 900 liranın üzerine kadar çıktı. Yaşanan bu yükseliş sonrası Fed'in faiz artırım kararı geldi ancak altında herhangi bir düşüş yaşanmadı. Son olarak gelen verilere göre altının ons fiyatı 1933 dolar seviyesine kadar gerilerken gram altın 935 lira seviyesinden 922 lira seviyesine kadar geldi.


Altın tahminleri konusunda dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinden olan Goldman Sachs, bir son dakika açıklamasında bulundu ve altın tahminini güncelledi. Güncellenen tahmine baktığımızda Goldman Sachs, altın fiyatlarının Rusya Ukrayna arasındaki savaşın etkisiyle 2022 yılında yüzde 18 civarında bir artış göstereceğini , yaklaşık 2050 dolar seviyesine kadar çıkacağı tahmininde bulundu. Açıklamada birkaç ay içinde fiyatların daha da yükselmesini beklediklerini, fiyatların yıl sonuna kadar yüzde 25'ten fazla yükseliş göstereceğini ve 2500 dolara kadar çıkabileceğini bildirdi.


Goldman Sachs konuyla ilgili yaptığı değerlendirme açıklamasında, “Stratejistlerimiz, ekonomistlerimizin enflasyonu frenlemek için gerekli olduğuna inandıkları ABD ekonomik büyüme yavaşlamasına henüz fiyat vermediği göz önüne alındığında, altındaki ivme hızlanacak” ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç