Altın Fiyatları İçin Bu 2 Gelişme Takip Ediliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Fiyatları İçin Bu 2 Gelişme Takip Ediliyor

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada dikkatlerin 2 gelişmede olduğuna yer verildi. FED ve Yaptırımlar.

Altın 6 Nisan 2022 11:49 0
Altın Fiyatları İçin Bu 2 Gelişme Takip Ediliyor

Altın fiyatlarında iki gelişme takip ediliyor.


Altına yatırım yapmak isteyen vatandaşların takip ettiği iki gelişme var. Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve savaş konusu altın fiyatlarında yukarı yönlü seyrin oluşmasına neden olurken Fed'in faiz artırımı yapması ons altını baskıladı. Peki yeni dönemde altın yatırımcısını ne bekliyor?


Yatırımcılar, Rusya'ya yeni yaptırımların uygulanacağı sinyalinin verilmesi ve Fed'in daha da şahinleşeceği haberleri sonrası aşağı yönlü harekete geçti. Spot altın fiyatı , son 40 senenin en yüksek enflasyon verilerinin gelmesi, çatışmalardan kaynaklanan ekonomik düşüşlerden korunmak nedeniyle altına gelen yatırımcılarla 1900 doların üzerinde seyrine devam ediyor. Ancak son dönemlerde yükselen faizler ve faizlerin yükselmesi nedeniyle meydana gelen baskılar altın üzerinde etkisini sürdürüyor.


DÜŞMESİNİN NEDENİ

Altının ons fiyatının düşmesinin en büyük nedeni, tahvil faizlerinin artması. 10 yıllık gösterge tahvil getirilerinin 2019 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaşması nedeniyle faiz getirisi olmayan altına rağbet azaldı. Talebin azalması ile birlikte altının ons fiyatında düşüş meydana gelirken , savaş , altının 1900 doların altına sarkmamasına neden oluyor.


Fed guvernörü Lael Brainard konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, enflasyonist baskıları düşürme görevinin ilk amaç olduğunu, bu nedenle faizlerin istikrarlı şekilde arttırılacağını söyledi. Bununla birlikte bilançonun da gelecek aydan itibaren azaltılmaya başlanacağına yer verildi.


Mart ayında Fed'in yapacağı toplantıda, bankanın dev bilançosunu daraltmak için bir plan hazırlaması ve yol haritasının çizilmesi bekleniyor. Öte yandan AB, ABD ve G7 ülkeleri, Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararları almaya başlıyor.


“Altın, günlük ufak kayıplarla birlikte 1900 doların üstünde konsolide olmaya devam ederken gerçek manada uzun vadeli bir yöne sahip olmadığı görülüyor” diyerek açıklamasına başlayan Oanda Corp. Kıdemli Piyasa Analisti Craig Erlam, fiyatların yeni dönem yönü ile ilgili, “Son haftalarda ralliler biraz erkenden sona eriyor ve bu zayıflamaya dair ufak bir işaret olabilir. Ancak şu an için güvenli liman ve enflasyona karşı hedge için yeterince iştah mevcut” ifadelerini kullandı.


Gram altın şu sıralar 912 lira seviyesinden işlem görürken, ons altın 1925 dolar seviyesinden işlem görüyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç