Altın Fiyatları İçin Beklenen Tahmin Geldi: Gram Çeyrek Altın Fiyatları Ne Olur , Yükselir mi Düşer mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Fiyatları İçin Beklenen Tahmin Geldi: Gram Çeyrek Altın Fiyatları Ne Olur , Yükselir mi Düşer mi?

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Dünya Bankası'ndan gelen açıklamada altının yönü hakkında bilgi verildi.

Altın 27 Nisan 2022 10:37 0
Altın Fiyatları İçin Beklenen Tahmin Geldi: Gram Çeyrek Altın Fiyatları Ne Olur , Yükselir mi Düşer mi?

Son dakika : Dünya Bankası'ndan altın fiyatları hakkında önemli bir tahmin geldi.

Fed'in baskıları nedeniyle son günlerde kayıp yaşayan altın fiyatlarında düşüş hala devam ediyor. Hafta başında 920 liranın üzerinde olan gram altın fiyatları Pazartresi gününden itibaren düşmeye başladı ve kısa sürede 900 lira sınırına kadar geriledi. Gram altının yanı sıra altının ons fiyatında da ciddi şekilde düşüş yaşandı. Geçen hafta 2000 dolar sınırına kadar gelen ons fiyatı bu hafta 1900 doların altına kadar geriledi. 

 

Altın fiyatları ile ilgili ay başında bir tahmin yayımlayan Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, fiyatların bu ay bir ineceğini , bir çıkacağını söyledi. 900 lira ile 930 lira arasında bu ay gram altının düşüp ineceğini söyleyen Memiş, Fed'in faiz kararından sonra Mayıs ayında ciddi yükselişler beklediğini söyledi. 

 

Beklenen kritik günler ise geldi. Amerikan Merkez Bankası önümüzdeki hafta bugün faiz kararını kamuoyuna açıklayacak. Fed Başkanı Powell yaptığı açıklamada faizlerin 50 baz puan artırılması meselesinin masada olduğunu söyledi. Öte yandan 75 baz puanlık faiz artışının da gündeme gelebileceği, yıl sonuna kadar faizlerin ciddi oranda yükseltilebileceği aktarıldı. Bu açıklamalar altının ons fiyatı üzerinde ciddi bir baskı oluştururken gram altın da onsa paralel olarak 900 lira sınırına kadar geriledi. Son alınan bilgilere göre 1 gram altın şu sıralar 905 lira seviyesinden işlem görüyor.

DİĞER ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Gram altın 905 lira seviyesinde seyrederken çeyrek , yarım ve Cumhuriyet altını fiyatlarında ise son rakamlar şu şekilde oldu:

Çeyrek altın: 1.492 TL satış fiyatı,
Yarım altın: 2.985 TL satış fiyatı,
Cumhuriyet altını:  5.947 TL satış fiyatı,
Ons altın: 1.898 dolar.

 

DÜNYA BANKASI'NDAN KRİTİK AÇIKLAMA

Dünya Bankası tarafından yapılan son dakika açıklamasında  altın fiyatlarında düşüşün devam edeceğine , ancak toparlanmanın yakın olduğuna yer verildi. Emtia ve döviz analisti Bhavik Patel'den gelen son dakika açıklamasında, kısa vadede altın fiyatlarının düşüş trendine devam edeceği , Fed baskılarının süreceği, ancak uzun vadeli yatırımcının endişelenmemesi gerektiğini, altın fiyatlarında yeniden toparlanma olacağını söyledi. Açıklamanın devamında, "Altın fiyatlarının, 2023'te düşüş öncesi 2022 yılında mütevazı bir şekilde artması bekleniyor. AB ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki daha sıkı para politikasının ağırlığı Fed'in enflasyonist sorunları gidermek için agresif oran artışlarının altın fiyatlarını baskılaması bekleniyor.'' ifadelerine yer verildi ve söz konusu raporda şu bilgiler paylaşıldı:

"Uzun vadede altın fiyatları Rusya Merkez Bankası'nın politikalarından etkilenebilir ve eğer büyük altın satışlarına girerse fiyatlar önemli ölçüde düşebilir"

 

Türkiye'den gelen açıklamada ise İslam Memiş, Mayıs ayının küresel piyasalar ve yurt içi piyasalar için kritik bir ay olduğunu, kargaşa yaşanacağını ve kargaşanın ciddi oranda olacağını söyledi. 900 lira altının altın alımında fırsat olduğunu söyleyen MEmiş, "Bu fiyatlardan alım yapan vatandaşların orta ve uzun vadeli süreçlerde zarar edeceğini düşünmüyorum.'' dedi.

Haberdeki bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Kuruluş ve yazarın açıklamalarına yer verilmiştir. Finans7.com altın fiyatları tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç