Altın Fiyatları Hafta Sonunda da Zirvelerde!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Fiyatları Hafta Sonunda da Zirvelerde!

Altın fiyatları hafta sonunda da yükselmeye devam ediyor! İşte 30 Mart güncel altın fiyatları ve detaylar...

Altın 30 Mart 2024 0
Altın Fiyatları Hafta Sonunda da Zirvelerde!

Altın piyasasında çok önemli gelişmeler ardı ardına yaşanmaya devam ediyor. Son dönemlerde veri akışı tam da altın piyasasının istediği cinsten olurken bu durum altın fiyatlarının rekor seviyelere doğru ilerlemesi sağlıyor. Altının gramında olmasa da ons altında tüm zamanların en yüksek seviyesi yeniden zorlanmaya başladı. Altın piyasasının en son gelişmeleri neler?

BİST'ten altın ithalat kotası değişikliği | Piyasa Haberleri

FAİZ İNDİRİMİ MESAJLARI ALTINA GÜÇ VERİYOR

Altın piyasasında fiyatlama ABD ekonomisine göre şekilleniyor. FED’in faiz kararları altın fiyatlarını en çok etkileyen veri akışları oluyorlar. FED faiz artırımı yapıp dolar değer kazandıkça altın baskı altında kalmıştı. Şimdi ise işler tam tersi hal almaya başladı. FED’in bu yılın ikinci yarısında faiz indirimlerine başlaması kesinleşti. FED Başkanı Jerome Powell son açıklanan enflasyon verisinin FED politikaları ile uyumlu olduğunu söyledi. Bu da altın fiyatları için yeni bir yükseliş hareketinin fitilini ateşledi.

ONS ALTIN ZİRVE FİYATINDA

Ons altın önceki gün 2.236 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü. Bu seviyenin ardından bir düzeltme yapan ons altın geri çekildi. FED’den gelen enflasyon açıklaması ile ons altın yeniden güç kazandı. Ons altın şu anda 2.234 dolar seviyesinde işlem görüyor. Yeni haftada ons altın için sık sık rekor fiyatlamaların gündem olması bekleniyor. Ons altında fiyat yükselişleri ile 2.300 dolara doğru bir ilerleme yaşanması yüksek ihtimal olarak görülüyor.

Gram altın fiyatı kuyumcularda o rakamı görmüştü! Fed faiz kararı sonrası  altın için iki 3 yeni tahmin: 'Bu seviyeyi bekliyorum' diyerek açıkladılar…  - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

GRAM ALTIN YÜKSELİŞTE!

Ons altındaki yükselişlerle beraber gram altın da bundan etkileniyor. Dolar kurunun hızlı yükselmemesinden dolayı gram altın fiyatı biraz daha kontrollü bir şekilde artıyor. Resmi kur şu anda gram altın için 2.325 TL fiyatını veriyor. Ancak kuyumcu fiyatları çok daha farklı oluyor. Kuyumcular gram altını 2.490 TL’den satıyorlar. Bu hafta sonu için geçerli olan bu fiyat bazı illerde 2.600 TL’ye yaklaşıyor.

Altın piyasası ile alakalı olarak yeni haftada çok önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Bu gelişmeler ile beraber yeni haftada çok daha farklı bir fiyatlama görülecek.

30 Mart Güncel Altın Fiyatları

Cumhuriyet Altını

Alış 16.273,00

Satış 16.736,00

Yarım Altın

Alış 8.038,00

Satış 8.256,00

Çeyrek Altın

Alış 4.042,00

Satış 4.251,00

Kulplu Reşat Altını

Alış 16.307,69

Satış 16.771,20

Tam Altın

Alış 15.760,76

Satış 16.091,52

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç