Altın Fiyatı Çökecek: Altın Fiyatlarında İslam Memiş'e Ters Tahmin Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Fiyatı Çökecek: Altın Fiyatlarında İslam Memiş'e Ters Tahmin Geldi

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili açıklama geldi ve Citi Bank kritik altın tahminini yayımladı.

Altın 6 Mayıs 2022 16:02 0
Altın Fiyatı Çökecek: Altın Fiyatlarında İslam Memiş'e Ters Tahmin Geldi

Daha önceki tahminleri tutan dünyaca ünlü banka, altın fiyatları hakkında  bir son dakika açıklamasında bulundu.

Daha önce altın fiyatları hakkında yayımladığı raporları dikkat çeken Citibank tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve altın fiyatlarının önümüzdeki günlerdeki seyri için kriitk bir değerlendirme yapıldı. Yapılan değerlendirmeye baktığımızda uzun vadede altın fiyatlarında gerileme beklendiği görüldü. 

Daha önce yayımlanan raporda , Mart ayında altında yukarı yönlü bir hava beklendiği belirtilmiş ve altının ons fiyatı Mart ayında dalgalı bir seyir izlemişti. Ancak daha sonra yayımlanan yeni raporda gelecek dönemde altın fiyatlarında gerileme beklendiği bildirildi.

KISA VADEDE YÜKSELİŞ BEKLENİYOR

Citi Bank tarafından yayımlanna rapora baktığımızda 2022 yıl sonu altın ons fiyatı tahmini 1910 dolar olarak verildi. Şimdi fiyatlara baktığımızda ise altının ons fiyatı 1877 dolar seviyesinde seyrediyor.  Citi Bank tarafından yayımlanan tahmine göre sene sonunda,  şimdi ile karşılaştırdığımızda altının ons fiyatında sadece 33 dolarlık bir yükseliş görüleceğinin altı çizilmiş oldu. 

2023 YIL SONU ALTIN ONS FİYATI TAHMİNİ

2023 yıl sonu altın ons fiyatı tahmini de yayımlandı. Yayımlanan tahmine baktığımızda fiyatlarda düşüşün devam etmesinin beklendiği görüldü. Şu sıralar 1877 'lerde olan altının ons fiyatının 2022 yıl sonunda 1900 dolar üzerinde olacağını belirten Citi Bank, 2023 yılında sert düşüşler olacağını ve altının ons fiyatının 175 dolar civarında düşerek 1725 dolara kadar gerileyeceği tahmini yayımlandı. 

Citi Bank'a göre bu sene altın dalgalı seyredecek . Ancak seneye altın fiyatlarında gerileme bekleniyor.

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç