Altın, Dolar, Bitcoin ve Borsada Kader Günü: İşte Fed Faiz Kararı Tarihi ve Saati
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın, Dolar, Bitcoin ve Borsada Kader Günü: İşte Fed Faiz Kararı Tarihi ve Saati

Son dakika haberi: ABD Merkez Bankası'nın kritik faiz kararı için geri sayımda sona gelindi. Borsa, altın, döviz ve kripto varlıkların beklediği karar tarihi yazımızda.

Ekonomi 1 Mayıs 2022 15:29 0
Altın, Dolar, Bitcoin ve Borsada Kader Günü: İşte Fed Faiz Kararı Tarihi ve Saati

Altın, borsa, kripto para ve dolar kurunda kritik gün açıklandı. İşte Fed'in faiz kararını açıklayacağı gün ve saat.

 

Tüm dünyada gözler Amerikan Merkez Bankası 'nın açıklayacağı faiz kararına çevrilmiş durumda. Faiz artırım kararının beklendiği kritik toplantı için geri sayımda son günlere girlilirken vatandaşlar, Fed'in faiz kararını ne zaman açıklayacağını , faiz kararının saat kaçta kamuoyu ile paylaşılacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda Fed'in faiz kararı hakkında gelen son açıklamalara ve faiz kararının açıklanacağı tarihe yer verdik.

 

BAŞTA 50 BAZ PUANDI

Amerikan Merkez Bankası yetkililerinden yapılan açıklamalarda , son dönemlerde rekor düzeyde gelen enflasyona karşı sıkılaşma adımlarının atılması için faiz artırımlarının yapılmaya devam edileceği ve Mayıs ayı toplantısında 50 baz puan faiz artırımının masada olacağına yer verildi. 

 

HEDEF ENFLASYON : YÜZDE 2

Merkez Bankası Başkanı Powell yaptığı son açıklamada yüzde 8'lere çıkan enflasyonda hedefin yüzde 2 olduğu, bu nedenle gereken sıkılaşma adımlarının atılacağına yer verildi.

 

BEKLENTİ 75 BAZ PUANA ÇIKTI

Fed'in faiz kararının 50 baz puanı olacağı ilk başlarda açıklanmıştı. Ancak daha sonra gelen açıklamada 75 baz puanllık faiz artırımının masada olduğuna yer verildi.. Bu durum piyasalarda panikle karşılandı ve gelişmekte olan ülkelerden para çıkışları oldu.

Borsalarda düşüşler meydana gelirken kripto varlıklarda da ciddi oranda düşüş meydana geldi. 10 bin dolara yakın düşen Bitcoin, 38 binin altını gördü.

 

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Amerikan Merkez Bankası kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre faiz kararının görüşüleceği toplantının 3 ile 4 Mayıs tarihlerinde yapılacağı öğrenildi. Bu günlerde yapılacak toplantıda faiz kararı ele alınacak ve 4 Mayıs Çarşamba günü akşam saat 21.00'da Fed 'in faiz kararı kamuoyu ile paylaşılacak.

 

DÖVİZ ALTIN KRİPTO PARA VE BORSALAR İÇİN KRİTİK GÜN

Bu kritik günde alınacak kararın borsa, kripto para, altın ve döviz kurlarına etkisi olacak. Beklenenden fazla bir faiz artırımı gelmesi durumunda altın ile kripto varlıklarda , borsada düşüşün olacağı, ancakc düşüşün sınırlı olacağı kaydedildi. Doar kurunun da yükseleceği beklentisi var. 

 

FAİZ KARARI AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç