Almanya'ya gitmek isteyen depremzedeler için başvurular başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya'ya gitmek isteyen depremzedeler için başvurular başladı

Almanya'ya gitmek isteyenlere iyi haber geldi. Yapılan açıklamada Depremzedelerden Almanya'ya gitmek isteyene kolaylık sağlanacağı bildirildi.

Dünya 18 Şubat 2023 18:22 0
Almanya'ya gitmek isteyen depremzedeler için başvurular başladı

Son dakika haberi: Almanya'dan depremzedelere kolay vize.

Depremden sonra Almanya'ya gitmek isteyenler için son dakika açıklaması geldi. Alman hükümeti tarafından yapılan açıklamada kolay vize ile depremden etkilenen vatandaşların Almanya'ya gitmesinin önü açılacak. bunun için ödenecek masraf da açıklandı 500 Euro.

Tüm dünyadan Türkiye'ye yardımlar art arda gelirken Almanya'dan gelen açıklama birçok vatandaşı sevindirdi. Almanya'da yaşamakta olan Türk vatandaşı akrabanızın yanına gidebileceksiniz.Birinci ve ikinci dereceden yakınlarınızın yanına gidecekseniz 3 aylık kolay bize imkanı verilecek.

Die Zeit adlı gazetede yer alan bilgiye baktığımızda bir anket yapıldığ ıve anket sonucunda her 10 kişiden 7 kişinin kolay vizeye olumlu baktığı ve depremzedelerin gelmesinin önünün açılması gerektiğini savundu.

Söz konusu vizenin detaylarını Tagesschau adlı internet sitesi detaylandırdı. Bunda niyetin iyi ama pratikte zor olduğunu söyleyen söz konusu site, istenilen belgelerin en aza kadar indirildiğini, ancak evleri çöken yıkılanların pasaport ile diğer evraklara ulaşamadığını bildirdi.

RBB televizyonunda yer alan haberde ise konu iel ilgili, "Türkiye'de akrabaları olanlar için ziyaretçi vizesi almak neden bu kadar zor?" dedi ve depremzedelerin bunun için beklemek zorunda olduğunu söyledi. Personel eksikliği olduğunu ve vize almanın haftalar sürdüğü bildirildi. 

Avukat Martin Manzel konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Dört çocuk ve iki yetişkinden oluşan bir aileyi Almanya'ya ziyaret vizesi ile getirmek istiyorsanız, onların geçimini güvence altına almak için kişi başı aylık 500 Euro sağlayabilmelisiniz. Üstelik bu para ile beraber kendi geçiminizi de sağlayabildiğinizi göstermeniz gerekiyor" dedi.

Günler önce başlayan başvurularda şimdiye kadar sadece 15 kişiye kolay vize verildiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Christian Wagner ise yaptığı açıklamada, "Suriye'de yıllardır devam eden çatışma nedeni ile durum daha da dramatik. Suriye'ye yardım götürmek bu nedenle önemli ancak bunun için sadece ayırdığımız fonu artırabiliriz. Maalesef diplomatik bir misyon oluşturamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Söz konusu vizeye başvuru için Alman konsolosuğuna gitmeniz gerekmektedir. Gerekli evraklar tamamlandıktan ve başvuru süreciniz sona erdikten sonra Almanya'ya gidebileceksiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç