Almanya'ya Dönen Gurbetçi: Ülkenin Kıymetini Bilin
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya'ya Dönen Gurbetçi: Ülkenin Kıymetini Bilin

Almanya'ya dönen gurbetçiler, geride kalanlara ülkenin kıymetini bilmeleri konusunda telkinde bulundu.

Haberler 3 Ağu 2022 16:25 0
Almanya'ya Dönen Gurbetçi: Ülkenin Kıymetini Bilin

Gurbetçiler ülkelerine dönerken geride kalanlara: Avrupa özentisi olmayın diyor.

Avrupa'da yaşayan ve her yaz Türkiye'ye tatile gelen vatandaşlar, yurtta tatili yapıyor. Arabaları ile birlikte gelen ve ülkede paraları 18 ile çarpılan gurbetçiler, tatillerini bitirdi ve ülkelerine dönmeye başladı. Ülkelerine dönenler ise gitmeden önce basın açıklaması yapıyor.

1 milyona yakın gurbetçi , Türkiye'ye gelerek tatillerini burada yaparken dönüş yolunda uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Gurbetçiler, ülkeden ayrıldıkları için züntülü olduklarını syölerken Türkiye'ye taşayanlara , Avrupa'nın öyle sanıldığı gibi olmadığını, Türkiye'nin kıymetini bilmeleri gerektiğini söyleyip duruyor. 

Ülkenin kıymetini bilin diyerek açıklama yapan gurbetçiler, Avrupa'ya gittikleri için üzgün olduklarını söylüyor. Geride kalanlara hiçbir zaman Avrupa özetnisi olmamaları gerektiğini, Türkiye'nin çok farklı olduğunu söyleyen gurbetçiler, ülkenin havasını ne kadar teneffüs etseler kar olduğunu söyledi. 

Türkiye'den ayrıldıklarında üzüldüklerini söyleyen gurbetçiler her geldiklerinde toprağı öpmek istediklerini söyledi.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan gurbetçiler şimdi ülkeden ayrıldıklarını ancak çok üzüldüklerini söyledi. vatanlarını sevdiklerini , ancak geldiklerinde burada kendilerini yabancı hissettiklerini söyleyen gurbetçiler, kendilerine Almancı denildiğini ve bunun zorlarına gittiğini söyledi. 

AVRUPA BİLDİĞİNİZ AVRUPA DEĞİL

Geçtiğimiz gün de bir gurbetçi, Türkiye'de yaşayanlara seslenerek, "Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız hallerine şükretsinler. Avrupa onların bildiği gibi Avrupa değil. Önce vatan" ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu sözlere sosyal medya üzerinde kısa sürede çok sayıda yorum gelmişti. Yorumların büyük çoğunluğu tepki şeklindeydi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç