Almanya'da Enflasyon Kaç Geldi? 50 Yılın Rekoru Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya'da Enflasyon Kaç Geldi? 50 Yılın Rekoru Geldi

Almanya'dan son dakika haberi geldi. Gelen haberde Eylül enflasyon rakamlarına yer verildi.

Dünya 29 Eylül 2022 18:23 0
Almanya'da Enflasyon Kaç Geldi? 50 Yılın Rekoru Geldi

Almanya da enflasyon yaşar: Çift haneye çıktı.

Son dönemlerde tüm dünyanın ortak bir derdi var : Enflasyon. Her ülkede gelen yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlar geçim sıkıntısı çekerken bir son dakika açıklaması Almanya'dan geldi. Bloomberg tarafından yapılan ankete katılan ekonomistler, Almanya'nın Eylül ayı enflasyon beklentisini paylaştı. Gelen enflasyon verisi ise bunun üzerinde oldu.

Eylül ayının ilk haftasında açıklanan Ağustos ayı enflasyonu yüzde 8.8 seviyesinde gelmişti. Bu ay açıklanan enflasyon yüzde 10.9 seviyesinde oldu. Bloomberg anketine katılan yatırımcılar enflasyonun yüzde 10.2 seviyesinde gelmesini bekliyordu.

Almanya'nın , Avrupa'nın ortak para birimi olan Euro'ya geçmesinden sonra ilk defa Almanya'da enflasyon çift haneli rakamlara çıktı. Eylül ayı enflasyonu yüzde 2.2 olarak gelirken beklenti , bunun 1.5 seviyesinde gelmesi yönündeydi.

Art arda gelen yüksek enflasyonlar nedeniyle zor günler geçiren Avrupa ülkeleri için adımlar Avrupa Merkez Bankası'ndan bekleniyor. Faiz artırımlarına geç başlayan AMB, son açıklamalarında daha şahin duracağı bilgisini verdi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde dün bir programa katıldı. Frankfurt'ta düzenlenen programda açıklama yapan Lagarde, enflasyonda orta vadeli hedefin yüzde 2 olduğunu söyledi. Bu seviyeye ulaşana kadar sürekil faiz artırımlarınaa gideceklerini söyleyen Lagarde, birkaç toplantıda faiz artırımları olacağını mesajını verdi.

Lagarde sözlerinin devamında, en büyük amaçlarının fiyat istikrarı olduğunu söyleyerek, "Gereken neyse yapacağız. Bu da faiz oranlarının birkaç toplantıda daha artması demek. Hedefimiz resesyona yol açmamak ancak birinci önceliğimiz fiyat istikrarı. Fiyat istikrarının sağlanmaması ekonomiye daha çok zarar verir" ifadelerini kullandı. Legarde açıklamasında enflasyonun en büyük nedeninin enerji fiyatlarındaki artış olduğunu söyledi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç