Almanya'da Enflasyon 7.6 ile 30 Yılın Rekorunu Kırdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya'da Enflasyon 7.6 ile 30 Yılın Rekorunu Kırdı

Almanya'rda enflasyon açıklandı ve 7.6 ile enflasyon 1990'lı yıllardan bu yana en yüksek seviyesine kadar çıktı.

Dünya 30 Mart 2022 16:01 0
Almanya'da Enflasyon 7.6 ile 30 Yılın Rekorunu Kırdı

Almanya'da 30 yılın rekor enflasyonu geldi.


Son dakika haberi Almanya'dan geldi. Gelen son dakika verilerine göre Almanya'da Mart ayında yıllık enflasyon 1990'lardan bu yana en yüksek seviyede gerçekleşti. Gerçekleşen yıllık enflasyon yüzde 7.6 olarak kayıtlara geçti.


Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkisi ile birlikte enerji fiyatlarında yaşanan artış , tüm dünya ülkelerinde enflasyonu baskılamaya devam ediyor. Bloomberg tarafından yayımlanan beklenti anketinde enflasyon beklentisi yüzde 6.8 olarak açıklanmıştı. Ancak açıklanan enflasyon beklentinin üzerine geldi.


Açıklanan verilere baktığımızda aylık enflasyon ise yüzde 2.5 oldu. Beklenti ise 1.9 olarak açıklanmıştı. En son 1990 'lı yıllarda bu şekilde yüksek enflasyon gelmişti. Bu rakam ile son 30 yılın en yüksek enflasyonu kayıtlara geçmiş oldu.


Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde bir son dakika açıklaması yaptı. Legarde yaptığı açıklamada Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın uzun sürmesi halinde bunun ekonomilere etkisinin çok ağır olacağını söyledi.


Güney Kı8brıs Merkez Bankası tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılmak için bölgeye giden ve etkinlikte konuşan Legarde, Avrupa'nın zor bir döneme doğru girdiğini söyledi ve "Kısa vadede daha yüksek enflasyon ve daha yavaş ekonomik büyüme ile karşı karşıya kalacağız." ifadelerini kullandı.


Açıklamasının devamında Lagarde, savaşın ekonomiler üzerindeki etkisinin ne kadar büyük olacağı ve ne kadar devam edeceği konusunda bir belirsizlik olduğunu, önemli belirsizliğin, savaş ne kadar uzun sürerse maliyetlerin de o kadar yüksek olacağını , belirsizliğin de devam edeceğini vurguladı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç