Almanya'da Çalışma Fırsatı! Almanya 44 Bin TL Maaşla 7 Bin 200 Türk İşçi Alacak...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya'da Çalışma Fırsatı! Almanya 44 Bin TL Maaşla 7 Bin 200 Türk İşçi Alacak...

Türk işçilere Almanya'da bulunan havalimanlarında çalışma izni çıktı. 

İş İlanları 7 Tem 2022 16:34 2
Almanya'da Çalışma Fırsatı! Almanya 44 Bin TL Maaşla 7 Bin 200 Türk İşçi Alacak...

Türk işçilere Almanya'da bulunan havalimanlarında çalışma izni çıktı. 

Türkiye’den gidecek işçiler aylık 43.943 TL maaş alacaklar. Peki Almanya’ya işçi olarak nasıl gidilir? Başvuru nereye yapılır? Almanya Türkiye’den nasıl işçi alımı yapacak?

Almanya’da iş gücü açığı son dönemlerde zirve yaptı. Pek çok sektörde bundan dolayı aksamalar meydana gelirken özellikle Almanya’da bulunan havalimanlarında hizmetler güçlükle veriliyor. Toplamda 2 milyon işçi açığı bulunan Almanya’nın acil olarak havalimanlarındaki personel eksikliklerini gidermesi gerekiyor. Bunun için de Türk işçilerin Almanya’ya giderek çalışmalarına onay verildi.

EV İŞVERENDEN, MAAŞ 43.943 TL!

Almanya’da havalimanlarında çalıştırılacak Türk personeller için sistemin nasıl işleyeceği de belli oldu. Buna göre Türkiye’den çalışmak için Almanya’ya gidecek olan işçöilerin kalacakları evi işveren ayarlayacak. Bu işçiler saatlik en az 14 euro 25 cent kazanacaklar. Ayrıca bayram, tatil ve mesailer de ayrıca hesaplanıp Türk işçilere ödenecek. Türk işçiler Almanya’da havalimanlarında çalışmaları halinde net 2.550 euro maaş alacaklar. Bunun güncel kurdaki karşılığı ise 43.943 TL oluyor.

HANGİ İŞLER İÇİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Başlangıçta Türkiye’den 7.200 işçi alımı yapılacak ve bu işçilerin vize işlemleri 3 hafta içerisinde tamamlanacak. Türk işçiler özel izin ile Almanya’da çalışacaklar. Buna göre bu çalışma süreci 6 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek. Türk işçiler Almanya’da havaalanı yer hizmetleri, check-in, güvenlik kontrolleri, bavul yükleme, uçak doldurma ve boşaltma, apronda araç sürücüsü, VIP yolculara hizmet gibi işlerde çalışacaklar.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Almanya’da çalışmak için iş başvurusu yapmak isteyenler bu başvuru işlemlerini nasıl gerçekleştirebileceklerini merak ediyorlar. Buna göre başvurular Almanya’nın Türkiye temsilciliklerine yapılacak. Bu başvurular ardından Almanya’ya bildirilecek. Vize işlemlerine hemen başlanıp tamamlanacak. Ekstra olarak Federal Çalışma Ajansı’ndan izin alınmasına gerek olmayacak. Almanya havalimanlarında çalışacak işçiler için Türkiye dışında herhangi bir ülkeden alım yapılmayacak.

Yurtdışı personel alım ilanlarından bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
basvuryu nasil yapcaz bi iletisim varsa bilgilendirirmisiniz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başvuru yu nasıl yapacağız acaba