Almanya'da Asgari Ücrete Rekor Ek Zam: İşte Yeni Maaş
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya'da Asgari Ücrete Rekor Ek Zam: İşte Yeni Maaş

Almanya'dan bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre asgari ücrete , son dönemlerdeki en büyük zammın yapılacağı öğrenildi.

Dünya 5 Haz 2022 15:00 15
Almanya'da Asgari Ücrete Rekor Ek Zam: İşte Yeni Maaş

Almanya'da asgari ücrete ek zam geldi.

Almanya'dan son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre salgın sonrası başlayan ve savaş ile birlitke daha da artan enflasyon nedeniyle tüm dünyada maaşlara iyileştirme zamları yapılmaya başlandı. 

MAYIS AYI ENFLASYONU YÜZDE 7.9 GELDİ

Almanya'da Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. Geçen hafta açıklanan enflasyon rakamları yine rekor seviyede geldi ve yüzde 7.9 seviyesinde oldu. 

YÜKSEK ENFLASYON SONRASI YENİ ZAM

Gelen son bilgilere göre, bu ay da gelen yüksek enflasyon sonrasında maaşlara iyileştirme yapılmasının artık bir mecburiyet olduğuna yer verildi. Vatandaşlarını yüksek enflasyondan korumak için yapılacak yeni zam , seçim sonrası yönetime gelen koalisyon hükümeti tarafından alındı. 

YÜZDE 22 ZAM FEDERAL MECLİSTEN GEÇTİ

Almanya Federal MEclisi'nden gelen son dakika bilgilerine göre asgari ücrete yüzde 22 oranında yapılacak zammın meclisten geçtiği öğrenildi. Yeni zamla birlikte Almanya'da asgari ücret 1700 Euro seviyesinden 2 bin 100 Euro seviyesine çıkarıldı.

ASGARİ ÜCRET SAATLİK VERİLİYOR

Dünyada hemen hemen tüm ülkelerde asgari ücret saatlik olarak belirlenmektedir. Şimdi 9.5 Euro olan saatlik asgari ücret, zamla birlikte 12 euro seviyesine çıkacak. 

Kabul edilen tasarıya göre asgari ücret saatlik 9,5 eurodan 12 euroya çıktı. Bu rakam aylıkta, 1700 euro seviyesinden 2 bin 100 euro seviyesine çıkmış oluyor.

HAYATLARINDAKİ EN BÜYÜK ZAM

Zam kararı sonrası açıklama yapan Çalışma Bakanı Hubertus Heil, asgari ücret için alınan bu zam kararının emeğe saygı görüşü kapsamında alındığını ve işçilerin hayatlarında gördükleri en büyük zam olduğunu söyledi. 

TÜRKİYE'DE EK ZAM GELİYOR

Türkiye'de 4 bin 253 lira olan asgari ücrete ek zam açıkklaması geldi. Detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (15)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Pas pas çekerim nasıl edeyim..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ebeyim nasıl başvurabilirim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hemsireyim nasıl başvuru yapabilirm
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Farketmez nasıl başvurabilirim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tır şoförüyüm nasıl başvuru yapabilirim