Almanya Ziraat Bankası'na Kayyum Atadı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya Ziraat Bankası'na Kayyum Atadı

Almanya'dan bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Ziraat Bankası'nın Almanya'daki merkezine kayyum atandığı öğrenildi.

Bankalar 20 Nisan 2022 11:45 0
Almanya Ziraat Bankası'na Kayyum Atadı

Son dakika: Ziraat Bankası hakkında inceleme başlatan Almanya , Bankaya kayyum atadı.


Türkiye'nin en büyük kamu bankası olarak hizmet veren, yurt dışında hemen hemen tüm ülkelerde şubesi bulunan , temsilcilikleri , merkezleri bulunan Ziraat Bankası'na Almanya'dan şok geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre bankanın Almanya'daki yerinin 2 yıldır Almanya tarafından denetlendiği, denetleme sonucu bankaya kayyum ataması yapılması kararı alındığı öğrenildi.


Edinilen son dakika bilgilerine göre kara para aklama ve bankacılık işlemlerinde usulsüzlük suçlamaları ile karşı karşıya kalan Ziraat Bankası'nın Almanya 'nın Frankfut kentinde bulunan merkezine kayyum ataması yapıldı. Son bilgilere göre artık bankayı tamamen Alman Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu yönetecek ve onun denetiminde faaliyetlerine devam edecek.


Ziraat İnternational'in Almanya'da bulunan bu merkezine kayyum ataması yapan Almanya hükümeti, konu ile ilgili bir de açıklama yaptı. Alman Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulunca yapılan açıklamada yaşananlar ve kayyum ataması yapılmasının nedenine yer verildi. Buna göre Ziraat İnternational'in özellikle Türkiye'de bulunan iş insanlarına düşük Euro faizi ile krediler sağladığı ve kredilerin 30 milyon Euro seviyesine kadar çıktığına yer verildi.


BaFin resmi internet adresi üzerinden bugün son dakika olarak yayımlanan haberde ticari işlemler ile kredilerde usulsüzlükler yapıldığı ve bu nedenle kayyum ataması yapıldığı, Ziraat'ın bazı yerel yasalarda ihlaller yaptığına yer verildi. Açıklamada Ziraat Bank Int. AG Alman Bankacılık Kanunun 25 a 2 maddesinin ihlal edildiği ve bu yüzden aynı kanunun 45c 2 maddesi gereğince kayyum ataması yapıldığına yer verildi.


Ataması yapılan kayyumun henüz kim olduğu açıklanmadı. Ancak kararın 11 Şubat tarihinde alındığı ve gerçekleşme aşamasına ise bugün geçildiğine yer verildi. 2 senedir denetlemesi yapılan banka, kayyum ataması olmaması için tüm yönetim kurulu ile genel kurul müdürlerini değiştirmişti. Öte yandan bankaya cezalar da kesildi.


Türkiye'den henüz bu konuda bir açıklama gelmedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç