Almanya Türkiye'den Yeni Bir Meslek İçin İşçi Alıyor! 2 Bin Kişi Alınacak...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya Türkiye'den Yeni Bir Meslek İçin İşçi Alıyor! 2 Bin Kişi Alınacak...

Almanya, Türkiye'deki kalifiye işçilere odaklandı! Yeni bir meslek dalı için daha harekete geçildi. 2 bin Türk işçi alınacak.İşte detaylar...

İş İlanları 5 Tem 2022 16:12 2
Almanya Türkiye'den Yeni Bir Meslek İçin İşçi Alıyor! 2 Bin Kişi Alınacak...

Almanya, Türkiye'deki kalifiye işçilere odaklandı! Yeni bir meslek dalı için daha harekete geçildi. 2 bin Türk işçi alınacak.İşte detaylar...

Almanya'da havacılık sektörünün ardından iki sektörün daha personel sıkıntısı yaşamasının ardından göçmen faaliyetleri yeniden değerlendirmeye alındı. Almanya, iki sektördeki işçi sıkıntısını çözmek için başta Türkiye olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen işçilere kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Avrupa'daki havalimanlarında son zamanlarda yaşanan kaos tırmanarak devam ediyor. Pandeminin ardından personel eksikliği ve çalışanların greve gitmesi nedeniyle Avrupa ülkelerinde bulunan havalimanları sıkıntılı bir süreçten geçiyor. En büyük personel sıkıntısı yaşanan ülke Almanya. İşçi açığı 2 milyona dayanırken havaalanlarında meydana gelen personel açığı nedeniyle gözler Türkiye'ye çevrildi. Özellikle havalimanlarında çalıştırılmak üzere kalifiye işçi aranıyor.

TÜRKİYE'DEN 2 BİN KİŞİ ALINACAK

Ortalama 3 ay için Türkiye'den getirilecek işçiler, havaalanlarında güvenlik, check-in işlemlerinin hızlanması, yükleme, bavullara yardım işlerinde görevlendirilecek. Havaalanı deneyimi olan ve havaalanı güvenliği eğitimi alan kişiler seçilecek. Almanya’da Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Çalışma Bakanı Hubertus Heil, dün akşam saatlerinde bir araya geldi ve Türkiye'den aşçı alımına ilişkin görüşme yaptı. Alman Havacılık Endüstrisi Federal Birliği (BDL) başkanı Matthias von Randow, Alman havaalanlarında bagaj taşıma işinde çalıştırılacak 2 bin eğitimli işçinin Türkiye'de bulunduğunu açıkladı.

TOPLU ÜCRET ÖDEME VE KONAKLAMA İMKANI

Çalışma Bakanı Heil, acil ihtiyaç duyulan personellerin geçici iş gücü için Almanya'ya getirilmesini hızlandıracaklarını söyleyerek getirilecek personellere toplu ücret ödenmesi ve konaklama imkanı sağlanmasının da şart olduğunu açıkladı. 

Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, Alman Bild gazetesine açıklama yaparak avil personel ihtiyacı olduğunu açıkladı. Sektör yetkililerine göre, Türkiye'den Almanya'ya kalifiye işçi getirilme süreci en hızlı haliyle bile ağustos ayını bulacak. Avrupa'da havalimanlarındaki kaosun bir süre daha sürmesi kaçınılmaz gibi görünüyor.

YENİ PERSONEL AÇIĞI GASTRONOMİ VE KONAKLAMA SEKTÖRÜNDE

Alman basınında yer alan haberlere göre, İçişleri Bakanlığı gastronomi ve konaklama sektöründe çalıştırılmak için yabancı personel getirmeyi hedefliyor. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, pandemiden sonra sektörde iş gücü sıkıntısı yaşandığını, kalifiye personellerin Almanya'ya gelmesi için çalışacaklarını açıkladı. 

Tarım sektörü de yabancı işçilere kapılarını açmaya hazırlanıyor. Geçici yabancı işçilerin özellikle hasat dönemlerinde çok gerekli olduğu ve bu talebin Avrupa'dan karşılanamadığı, Türkiye gibi ülkelerden bu açığın kapatılması talep ediliyor.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Merhaba İstanbul oturum aşçıyim kebab döner ustası iş arıyorum yurtdışı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler 05321670865
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3. Ülke olmayı bırak sondan 1. durumdayiz sonra Almanya bizi kiskaniyor peeeh