Almanya Türk İşçi Alımında Sayı Arttı: Bu Mesleklere 7 Bin Euro Maaşla Personel Alınacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya Türk İşçi Alımında Sayı Arttı: Bu Mesleklere 7 Bin Euro Maaşla Personel Alınacak

Son dakika : Almanya Türk İşçi alımında kadro sayısı arttırıldı. Eklenen yeni mesleklere 7 bin Euro maaş verilecek.

İş İlanları 12 Tem 2022 17:05 18
Almanya Türk İşçi Alımında Sayı Arttı: Bu Mesleklere 7 Bin Euro Maaşla Personel Alınacak

Almanya , Türk işçi alımında meslekleri arttırıyor.

Almanya Türk işçi alımında süreç hızlandırılırken bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Almanya'nın birkaç mesleğe daha Türk personel alımı yapacağı öğrenildi. 

HAVALİMANI SEKTÖRÜ DURMA NOKTASINA GELDİ

Pandemi sürecinde işten çıkarmaların artması ile birlikte havalimanı sektörü durmuştu. Seyahatlerin yeniden başlaması ile birlikte Almanya'da ciddi personel eksiği bulunuyor. Bagaj taşıma, yer hizmetleri, güvenlik görevlisi, check in hizmetleri gibi kadrolarda ciddi personel eksiği olduğu açıklanırken personel eksiğinin Türkiye'den karşılanmasının planlandığı öğrenildi. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte havayollarında yoğunluk yaşanmaya başladı. Tatile giden vatandaşlar havayollarına akın ederken personel eksikliği nedeniyle birçok uçuş ya çok geç yapıldı ya da hiç yapılamadı. Bu nedenle yurt dışından personel alımının artık zorunlu hale geldiği aktarıldı. 

Bu yönde ilk hedef Türkiye oldu. Türkiye'den işçi getirmeyi gündemine taşıyan Almanya, vize ve diğer işlemler için çalışmaları hızlandırdı. Yeni düzenleme ile hızlı şekilde işçilerin Almanya'ya alınacağı belirtilirken kadroların şu şekile olacağı aktarıldı:

Güvenlik görevlisi

Temizlik görevlisi

Bagaj taşıma personeli

Yer hizmetleri personeli

Check in hizmetleri personeli

Danışma personeli

YENİ KADROLAR EKLENDİ: 7 BİN EURO MAAŞLA PERSONEL ALINACAK

Yukarıda sayılan kadroların yanı sıra yeni meslekler de açıklandı. Buna göre Almanya'nın Türk ekip amiri, ekip yöneticisi ve müdür alımları da yapılacak. Alman gazetede yer alan haberde, "Havalimanlarımız kaosa boğulurken, Türk havaalanları misafirlerini örnek bir tavırla karşılıyor. Belki de Alman karar vericiler Türkiye'den bavul taşıyıcıları yerine yöneticiler bulmaya çalışmalıdır." denildi.

BAŞVURULAR BU AY BAŞLIYOR

Almanya işçi alımı başvurusu için süreci hızlandırdı. Sürecin hızlandırılması ile birlikte başvuruların bu ay başlayacağı öğrenildi. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (18)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Oksijenli kesim ustası, Oto Boya Ustası, Kaynak ustası, ve aynı Zamanda ızgara kebap ve döner ustasıyım.. ilgililere duyurulur...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benimki her türlü olabilir benim mesleğim kalorifer doğalgaz su temizlik görevlisi de olabiliriz fabrika işçisi de olabiliriz Almanya'da katar'da.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
15 yıllık güvenlik görevlisi deneyimine sahibim. Başvurular nerden ve nasıl yapılıyor. Şartlar neler...?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başvuru ne zaman ve nereden oluyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hepsi yalan dolan ben calisiyorum havalimani düsseldorfda 1800€ ya inanmayin böyle seylere ya