Almanya Resesyona Girecek Diyen IfW, 2023'te Enflasyon 2 Kat Artacak Dedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya Resesyona Girecek Diyen IfW, 2023'te Enflasyon 2 Kat Artacak Dedi

Son dakika haberi: Alman ekonomisi gelecek sene resesyona girecek diyen IfW adlı kuruluş, enflasyon beklentisini 2 kat arttırdı.

Ekonomi 8 Eylül 2022 13:29 0
Almanya Resesyona Girecek Diyen IfW, 2023'te Enflasyon 2 Kat Artacak Dedi

Alman ekonomisi seneye resesyona girecek.

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşları arasında yer alan IfW adlı kuruluş, ülke ekonomisinin gelecek sene bir resesyon sürecine gireceğini ve enflasyon rakamlarının yüksek seviyelere çıkacağını, rekorlar kıracağını bildirdi.

Şirket tarafındna bir açıklama yapıldı. Bugün yayınlanan raporun detaylarına baktığımızda Alman ekonomisi için 2022 ve 2023 yılı büyüme rahminleri aşağı yönlü revize edildi. IfW 'nin raporujna göre Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip olan Almanya'nın 2023 yılında yüzde 0.7 daralma göstereceğine yer verildi.

2023 yıl sonu büyüme tahmini daha önce 2.1 olarak açıklanmıştı. Yeni raporda bu beklenti 1.4 seviesine çekildi. 2023 yılı için daha önce yüzde 3.3 'lük büyüme beklediğini bildiren kuruluş, ekonominin daralacağını bildirdi ve güncellemesini bu şekilde duyurdu.

ENFLASYON BEKLENTİSİ 2 KAT ARTTI

Almanya hükümetine ekonomi konusunda danışmanlık yapan düşünce kuruluşları arasında bulunan IfW, bu sene için enfalsyon beklentisini de yükseltti. Daha önce sene sonu 7.4 olarak açıklanan beklenti 8 'e çıkarılırken gelecek sene 4.2 olarak açıklanan enflasyon beklentisi 2 kattan fazla yükseltildi ve 8.7 'ye çıkarıldı.

Konu ile ilgili yayımlanan değerlendirme raporuna baktığımızda, "Elektrik ve gaz fiyatlarında son dönemde yaşanan hızlı artış, hane halklarını satın alma güçlerini kayda değer şekilde azalttı ve özel tüketim harcamalarında bir düşüşe yol açtı" ifadelerine yer verildiği görüldü.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç