Almanya On Binlerce Yeni İşçi ve Personel Alımı Yapacak: Başvuru Nasıl?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya On Binlerce Yeni İşçi ve Personel Alımı Yapacak: Başvuru Nasıl?

Almanya, farklı kadrolarda çalıştırmak üzere on binlerce yeni işçi alımı yapacağını açıkladı.

İş İlanları 16 Eylül 2022 10:56 22
Almanya On Binlerce Yeni İşçi ve Personel Alımı Yapacak: Başvuru Nasıl?

Almanya , yurt dışından binlerce işçi alacağını duyurdu.

Almanya , birçok sektörde artan işçi sıkıntısının önüne geçmek için personel ve işçi alımlarına hız kazandıracağını açıkladı. Özellikle 1 Ocak 2023 tarihinden sonra getirilecek yeni düzenleme sonrası çok sayıda personel eksikliğinin olacağı, bu nedenle Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden personel alımı yapılacağına yer verildi.

İŞSİZLERE 2 BİN 500 EURO MAAŞ

Almanya'da devlet , işsiz olan, bakıma yardıma muhtaç olan vatandaşlara ödeme yapacağını açıkladı. Toplamda 5 milyon kişiye verilecek yardımların 1 Ocak 2023 tarihinden sonra ödeneceğine yer verildi. Yurttaş Parası adı altında gelecek yardıma ilişkin detaylar şu şekilde:

Sözcü Gazetesi'ndne Ali Gülen bugün kaleme aldığı yazısında Almanya'da 4 kişiklik bir aile , çalışmadan ayda 1793 Euro işsizlik maaşı alacak. İşsiz baba yta da anne ise ona 502 Euro para verilecek. Eşe ise 451 Euro verilecek ve iki çocuk varsa bunlar 14 ile 17 yaş arasındaysa 420 Euro ödeme olacak.

Söz konusu ödemelere, çocuklar için verilen para ve kira yardımlarının dahil olmadığı belirtilirken gelecekte enflasyona oranla bu rakamlara zam yapılacağı öğrenildi. 

TV MASRAFLARI BİLE ÖDENECEK

Gelen bilgilere göre Almanya, bu kapsamda olan vatandaşların ısınma giderlerini, kiralarını ve hatta radyo TV giderlerini bile karşılayacak. Toplam ödeme ise aylık 2 bin 500 Euro olacak. 

BU PARA VERİLİYORSA NEDEN ÇALIŞAYIM Kİ...

Birçok Alman vatandaşın böyle dediği öğrenilirken bundan dolayı çok sayıda işçi ve personel eksikliğinin olduğu öğrenildi. En çok personel eksikliği olan kadrolar şu şekilde:

garson,

inşaat işçisi,

havaalanı çalışanı

güvenlik görevlisi

temizlik personeli

yardımcı sağlık personeli

hatsane işçisi

şoför

CNC Operatörü

Vasıflı ve Vasıfsız işçi

ALMANYA PERSONEL ALIMI

Almanya'ya bu kapsamda personel alımlarının hızlandırıldığı öğrenildi. Çalışacak personel bulmakta sıkıntı çeken Almanya, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden personel ve işçi alımı için çalışmaları hızlandırdı.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayça Mezde , CNN Canlı yayınında yaptığı açıklamada başvurular ile ilgili, "Belgeler tamamlandıktan sonra danışmanlar aracılığıyla iletim sağlanıyor. Konsolosluklardan veya bizlerden öğrenebilirler. Belgeler genelde güvenliğe yönelik oluyor. Başvurular olumlu giderse hızlandırılmış Almanca kursu veriliyor. " dedi. Almanya personel alımlarına başvuru yapmak için konsolosluklar, büyükelçiliklere müracaat etmeniz gerekmektedir. Alınacak personellere verilecek maaş ise şu şekilde: "Saatlik ücreti 14 Euro 25 cent."

Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Gelişmelerden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (22)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nerde adressss
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
arkadaşlar başvuruyu hangi pozisyona yapacaksanız onun e-mail adresini bulup mail atmanız gerekiyor ingilizce ya da Almanca olacak şekilde
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
her şehirde yok ki konsolosluk
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl başvuru yapilacak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nereden başvuru yapıcqz peki