Almanya işçi, hemşire, mühendis, şoför, hastabakıcı, güvenlik görevlisi alımı başlıyor: Almanya işçi alımı başvuru formu 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya işçi, hemşire, mühendis, şoför, hastabakıcı, güvenlik görevlisi alımı başlıyor: Almanya işçi alımı başvuru formu 2023

Son dakika haberi: Almanya farklı kadrolarda personel ve işçi alımı başlıyor. İşte alım yapılacak kadrolar ve başvuru detayları.

İş İlanları 1 Nisan 2023 18:22 4
Almanya işçi, hemşire, mühendis, şoför, hastabakıcı, güvenlik görevlisi alımı başlıyor: Almanya işçi alımı başvuru formu 2023

Son dakika: Almanya yüksek maaşla işçi alımı başvurusu başlıyor.

Almanya işçi alımı ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Gelen son dakika bilgisine göre Almanya'da ilk etapta binlerce işçi alımının önünü açacak olan ve ülkede nitelikli iş gücü açığını kapatmayı hedefleyen yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası'nı onaylandığı bildirildi. Bizde bu yazımızda Almanya'daki yasaya dair merak edilen detaylara yer verdik. 

Yasa Tasarısı Ne Anlama Geliyor?

Habertürk'te yer alan habere göre, Alman İçişleri Bakanlığı'nın yasa tasarısı, AB üyesi olmayan ülkelerden Almanya'da çalışmak isteyen vasıflı işçiler için yeni fırsatlar yaratmayı amaçlıyor. Prensip olarak gelecekte üç yol öngörülüyor: Bugüne kadar olduğu gibi yeterlilik ve diploma yoluyla, mesleki deneyimle ve yeni uygulanacak olan potansiyeli olan ancak mevcut bir iş sözleşmesi olmayan kişilerle...

Yüksek nitelikli kalifiye işçiler için AB çapında Mavi Kart uygulaması Almanya'da on yıl önce başlatıldı. Alman ya da AB vatandaşı olup olmadığına bakılmadan çoğunlukla akademisyenler Almanya'ya girebilmek için bu kartı kullanabiliyorlar. Mavi Kart'ta ücret dampingini engellemek için belirli bir asgari gelir elde edilmesi şart koşuluyor. Ancak yasa ile bu maaş sınırı da düşürülüyor. Daha önce yıllık asgari maaşın alanlara göre 58.400 Euro ile 45.552 Euro olduğunun kanıtlanması gerekiyordu. Ancak mevcut durumda maaş eşiği düşürüldüğü için gelecekte daha fazla kişi AB Mavi Kartı alabilecek.

Fırsat Kartı Sistemine Geçiliyor

Almanya işçi alımlarında fırsat kartı sistemine geçiliyor. Bu yeni sistemle birlikte insanlar iş aramak için bir yıllığına Almanya'ya gelebilecek. Bunun ön koşulu ise nitelikli meslek grubu ile birlikte üniversite diplomasına ya da bu meslek gruplarına denk bir okuldan mezun olunduğunu kanıtlayan belgeye sahip olmak.

Fırsat kartı için kriterler arasında Almanca ve/veya İngilizce dil becerileri, yaş, mesleki deneyim, Almanya ile bağlantı ve partner veya eşlere eşlik etme potansiyeli yer alıyor. 

Puan Sistemi 

Fırsat kartına dahil olabilmek için bir puan sisteminden geçilecek. Buna göre değerlendirilmek için 6 puan yeterli. Ancak Bild'in haberine göre aşağıdaki niteliklere ne kadar sahip olunursa o kadar fırsat kartı şansı artıyor.

Buna göre;

Başvuru sahibinin Almanya'dakine eşdeğer bir mesleki yeterliliğe sahip olması durumunda 4 puan.
Kanıtlanmış iyi Almanca bilgisi için 3 puan
Başvuru sahibi 35 yaşından büyük değilse 2 puan
İyi İngilizce bilgisi için 1 puan verilebilecek.

Alım Yapılacak Meslekler Hangileri?

Almanya’da en çok ihtiyaç duyulan meslekler şu şekilde;

- Sağlık sektöründe hemşireler ve yaşlılar için hasta bakıcılar.
- IT dalında bilgisayar programcıları ve yazılımcılar.
- İnşaat sektöründe mimar ve mühendisler, ustalar, kaloriferciler, su tesisatçıları ve kaynakçılar.
- Elektrik, elektronik ve makine mühendisleri.
- Bilim insanı.
- Endüstriyel temizlik, giyim tekstil ve grafik tasarımcı.

Başvurular Başlıyor

Almanya işçi alımının önünü açacak yasa onaylandı ve kısa sürede yürürlüğe girecek. Söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra Almanya Konsolosluklarına fırsat kartı başvuruları başlayacak. Başvurular başladığında vatandaşlar, alacakları pasaport ile Fırsat kartı alıp Almanya'ya gidecek. Almanya'a fırsat kartı ile gidecek vatandaşlar, burada iş arayacak ve 1 yıllığına geçici işlerde çalışacak asıl yapacağı işi bu süreçte bulacak. Başvurular başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 9 Ay Önce
Şoför olarak gelmek istiyorum.Silahli özel guvenlik kimlik kartımda var hangisi olursa
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Bende şöfür olarak basvurmak istiyorum artı inşaatcıyim kalip duvar demir işlerinde kral ustayim
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Almanya'da daha önce Berufsschule metall bölümünü bitiren kişi de başvurabilir mi?
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Hani güvenlik?