Almanya İşçi Alımı Başvurusunu Canlı Yayında Açıkladı: İşte Havalimanına Personel Alımı Başvuru Formu 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya İşçi Alımı Başvurusunu Canlı Yayında Açıkladı: İşte Havalimanına Personel Alımı Başvuru Formu 2022

Almanya'da havalimanına işçi alımı canlı yayında açıklandı. İşte Almanya'ya 2 bin Türk işçi alımı başvurusu.

Kamu 28 Tem 2022 14:23 3
Almanya İşçi Alımı Başvurusunu Canlı Yayında Açıkladı: İşte Havalimanına Personel Alımı Başvuru Formu 2022

Almanya'ya Türk işçi alımı başvurusu hakkında canlı yayında açıklama.

Almanya'ya Türk vatandaşlar arasından işçi alımı yapılacağı açıklaması geçen ay gelmiş ve başvuruların Temmuz ayında başlayacağına yer verilmişti. Başvuru duyurusundan sonra yüz binlerce vatandaş , personel alımı başvurusunu beklemeye başladı.

KTO Karatay Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapmakta olan Ayça Mezde, Cnn ekranlarında söz konusu personel alımına dair detaylı açıklama yaptı. İşte o açıklama:

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

"Almanya kimleri alacak? Nasıl olacak? Şartlar neler?" sorusuna Mezde şu şekilde cevap verdi:

"Sıkıntılar çok uzun süredir devam ediyordu. Bu talebin olacağının farkındaydık. Bu şekilde havacılık deneyimi olan geçici olarak tüm personel değerlendirme aşamasında. 20 ve 40 yaş arası bir kriter var. A2 seviyesinde almanca dil bilgisi isteniyor. Fakat hızlandırılmış bir Almanca dil kursuna alınacaklar. Alman güvenlik kontrol gereksinimleri var. Bunları da geçmeleri gerekiyor. Bu süreçte vize ve pasaport işlemleri tamamlanacak. Vize hızlandırılacak. En büyük avantajımız Türk havacılığı olarak personel olarak çok kalifiye, çok kaliteli, süreci iyi yöneten personele sahip olmamız , genç nüfusa sahip olmamız. 

ÇALIŞACAKLAR İÇİN BELGELER GÖNDERİYORUZ

"Biz Karatay Üniversitesi olarak bu süreçte öğrenci gönderimi devam ediyor. Bağlantı ve belgelerimizi gönderdik. Peyderpey alımlar yapılacak. Bu süreçte benim tavsiyem Almanca öğrenin ve pasaportlarınızı ayarlayın."

NASIL BAŞVURU YAPILIYOR? BİR İNTERNET SİTESİ VAR MI?

"Daha çok , belgeler tamamlandıktan sonra danışmanlık şirketleri ya da bizler aracılığıyla belgeleri iletiyoruz. Bunları konsolosluklardan, bizlerden, havaalanı firmalarından , çalışanlarından öğrenebilirler. Belgeler genellikle güvenliğe yönelik. Daha sonra başvuru olumlu giderse seçimler yapılacak ve süreç devam edecek."

2 BİN PERSONEL ALINIYOR

"Şu anda 2 bin personel talepleri var Türkiye'den. Peyder pey alımlar olacak."

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Oksijenli kesim ustası, Oto Boya Ustası, Kaynak ustası, ve aynı Zamanda ızgara kebap ve döner ustasıyım.. ilgililere duyurulur...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başvuru linki yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yalan yahu nerede bizde o şans Almanya bizi alacak