Almanya Havalimanına İşçi Alımı Başvurusunda Almanca Dil Şartı Kaldırıldı (2022 Başvuru Nasıl Yapılır?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya Havalimanına İşçi Alımı Başvurusunda Almanca Dil Şartı Kaldırıldı (2022 Başvuru Nasıl Yapılır?)

Almanya'ya Türk işçi alımı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Türk işçi alımında Almanca bilme şartının kaldırıldığına yer verildi.

İŞKUR İlanları 2 Tem 2022 14:51 69
Almanya Havalimanına İşçi Alımı Başvurusunda Almanca Dil Şartı Kaldırıldı (2022 Başvuru Nasıl Yapılır?)

Almanya'ya 2 bin işçi alımında Almanca bilme şartı kaldırıldı.

Almanya Çalışma Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada havalimanlarına yapılacak 2 bin işçi alımında Almanca dil bilme şartının kaldırıldığına yer verildi.

3 BİN UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Pandemi nedeniyle uçuşlar kısıtlanmış ve personellerin çoğu işten çıkarılmış ya da kendileri çıkmıştı. Pandemi kısıtlamalarının sona ermesinin ardından uçuşlar yeniden başladı ve seyahat etmek isteyenler , havaalanlarında ciddi yoğunluk yaşanmasına neden olmuştu. Almanya'da şimdiye kadar personel eksikliği nedeniyle 3 binden fazla uçuşun iptal edildiği açıklandı. Özellikle yer hizmetlerinde çalışacak personel eksikliğinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle uçuşların iptal edildiği belirtildi. 

2 BİN İŞÇİYE 6 BİN EURO MAAŞ

Almanya Çalışma Bakanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada alınacak işçi sayısı 2 bin olarak açıklandı. Toplamda 7 bin eksik olduğu bildirildi ve bunun 2 bininin Türkiye'den karşılanacağına yer verildi. Alınacak işçilere konaklama imkanı da verileceği belirtilirken toplu sözleşme imzalanacağı , 6 bin Euro maaş verileceği duyuruldu. 

ALMANCA BİLME ŞARTI KALDIRILDI

Almanya Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada alınacak personellerde Almanca dil bilme şartının kaldırıldığına yer verildi.

"Havacılık sektörü Türkiye'den açıkça eleman istedi." denilen haberde Heil, "Kendilerinden istenen iş için Almanca bilgisinin gerekli olmadığını söyledi." denildi. 

Siz başvuru yapacak mısınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Başvurular Temmuz ayı içinde yapılacak ve adaylar hızlı bir şekilde Almanya'ya götürülecek. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (69)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
başvurular nasıl ve nereden yapılıyor lütfen yardim.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evt başvuru yapmak istiyorum bende Özel güvenlik ya da başka bi iş uzerine
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benim özel güvenlik kimlik kartı var silahlı. Boy 1.85 kilo 77 burada kadro açığı yoksa bagaj işi de olabilir. Ayrıca spor da yapıyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben de başvuru yapmayı düşünüyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl başvuru yapıcaz yardımcı olurmusumuz