Almanya Havalimanı İşçi Alımında Meslekler Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya Havalimanı İşçi Alımında Meslekler Açıklandı

Almanya bünyesine işçi alımı için yeni açıklama geldi ve meslekler kamuoyuna duyuruldu.

İş İlanları 19 Tem 2022 08:42 0
Almanya Havalimanı İşçi Alımında Meslekler Açıklandı

Almanya'ya alınacak Türk işçiler daha fazla çalıştırılacak. Meslekler belli oldu.

Almanya'da havalimanlaırna 2 bin işçi alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada personel eksikliğinin ciddi seviyede olduğu öğrenilirken  alınacak personellerin sadece 4 ay değil 6 ya da 8 ay çalıştırılacağı öğrenildi.

Türkiye, havacılık sektöründe dünyada söz sahibi ülkelerin başında geliyor. Uçuş ekibinden yer hizmetlerine, teknik ekipten güvenliğe kadar birçok alanda insan gücümüz oldukça iyi durumda. Bu durum sonrasında yurt dışınd personel eksikliği yaşanınca  başvuru yapılan ilk adres Türkiye oluyor. Pandemi döneminde Almanya, birçok havayolu personelini işten çıkardı. Pandeminin sona ermesinden sonra ise aynı hızda işpe alımlar yapılamıyor. Bu nedenle ciddi bir kriz yaşanıyor. 

Koçak konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Geçen ay bu iş ilk başladığında, ‘Hemen bu ay işe alacağız, kasıma kadar sürecek çalışma dönemi’ demişlerdi. Ama ben kasımın daha da uzayacağını düşünüyorum. Avrupa’daki eleman ihtiyacının hemen biteceğini düşünmüyorum. Dolayısıyla çalışma süresini uzatabilirler. Türkiye’den özellikle genç çalışanlardan giden olabilir. Çünkü maaşın 2 bin Euro civarında olacağı konuşuluyor. ‘6 ayda Türkiye’deki 2 yıllık kazancımı elde ederim’ düşüncesi ağır basabilir” ifadelerini kullandı ve personel alımında ciddi bir başvuru beklediğini söyledi.

MESLEKLER AÇIKLANDI

Almanya'da havalimanlarında çalıştırılacak personellerin aşağıdaki mesleklerde istihdam edileceği öğrenildi:

  • Yer hizmetleri
  • Temizlik personeli
  • Güvenlik personeli
  • Uçuş görevlileri

BAŞVURU

Almanya Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada personel alımının çok hızlı yapılacağına yer verilmişti. Ancak personel alımı henüz hız kazanmadı. İlan hala gelmedi. Finans7.com olarak ilanı anbean takip ediyoruz. İlan gelince takipçilerimizle paylaşacağız. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

FRAGROUND HAVALİMANI PERSONEL ALIMI

Almanya'nın Frankfurt şehrinde bulunan havalimanının personel alımları geçen gün yayınlanmıştı. İlan DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç