Almanya Havalimanı 45 Bin TL Maaşla İşçi Alımına Kimse Başvurmadı: İşte Başvuru 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya Havalimanı 45 Bin TL Maaşla İşçi Alımına Kimse Başvurmadı: İşte Başvuru 2022

Almanya 7 bin 200 işçi alımına kimse başvuru yapamadı. İşte konu ile ilgili Almanya'dan gelen açıklama ve başvuru detayları.

İş İlanları 8 Ağu 2022 08:38 8
Almanya Havalimanı 45 Bin TL Maaşla İşçi Alımına Kimse Başvurmadı: İşte Başvuru 2022

Almanya havalimanına işçi alımına başvuru sayısı çok çok az oldu.

Geçen ay gündemi en çok meşgul eden haberlerdne biri Almanya'ya yapılacak Türk işçi alımı oldu. Almanya'da havalimanlarında yaşanan krizin aşılmasına adına Türkiye'den 7 bin 200 işçi alımı yapılacağı bildirilmişti. Açıklama Türkiye'de büyük ses getirirken geçen ay başvurular başlamış ve biz de finans7.com olarak başvuruya ilişkin bilgileri takipçilerimizle paylaşmıştık. 

Gelen son dakika bilgilerine göre 7 bin 200 personel alımı için başvuru yapanlardan, şimdiye kadar sadece 1 kişi göreve başladı

İşçi alımı ile ilgili açıklama Haziran ayı sonunda lmanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil, İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Ulaştırma Bakanı Volker Wissing'den gelmişti. Sadece Frankfurt havalimanına 2 bin , diğer havalimanlarına da 5 bin 200 olmak üzere toplamda 7 bin 200 Türk işçi alımı yapılacağına yer verilmişti. Ancak bu 7 bin 200 personel alımı için başvuru yapanlardan şimdiye kadar sadece 1 kişi işe başladı. Bunun nedeni ise kimin ne yapacağını bilememesi, başvuru yerinin doğru dürüst bir yer olmaması, vize koordinaasyonsuzluğu konuları oldu.

TOPLAM BAŞVURU 44 KİŞİ

Gelen bilgilere göre Almanya'ya işçi alımında şimdiye kadar sadece 44 kişinin başvuru yaptığı ve bu başvuranlardan sadece birinin işlemlerinin tamamlanarak işbaşı yaptığı bildirildi. 

Konu ile ilgili bir yazı yayınlayan Bild am Sonntag Gazetesi, işçi alımında yaşanan bu gecikmenin, Havaalanı Birliği ADV'nin genel müdürü Ralph Beisel'e sordu. Konu ile ilgili açıklama yapan Beisel, personel alımının zaman alıcı ve kritik onay sürecinden kaynaklandığını söyledi. Özgeçmiş kontrolünün bile 6 hafta sürdüğünü söyleyen Beisel, insanların bu nedenle başvuru yapmaktan çekindiğini söyledi. 

SAAT ÜCRETİ 15 EURO

Gelecek personellere saatlik 15 euro verileceği açıkland. Günlük 8 saat çalışma ile 120 Euro , TL karşılığı ile 2 bin 190 TL kazanılacak. Aylık kazanç ise 2 bin 500 Euro civarında olacak. 

Söz konusu işçi alımının başvurusunun nasıl yapılacağı konusunda açıklama aşağıdaki videoda verilmiştir:

Kadın erkek diğer adaylarla BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İşiniz talan gücünüz yalan
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
B1 ingilizcem var şaka gibi başvuramıyorum çünkü a2 almanca istiyor. Neden ? Havaalanı benim bildiğim İngilizce dil ister
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl basvuru yapcaz tam bilgi yokki
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl başvuru yapcaz yer yok bilgi yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl başvuru yapılıyor detay yokki sadece alınıyor alınıyor başka bişey yok detay ver link bırakmak bu kadar zormuki