Almanya Gerçekten Bizi Kıskanıyor mu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya Gerçekten Bizi Kıskanıyor mu?

Almanya gerçekten bizi kıskanıyor mu? Almanya'da yaşamak çok mu zor?

Haberler 5 Tem 2022 13:14 1
Almanya Gerçekten Bizi Kıskanıyor mu?

Almanya gerçekten bizi kıskanıyor mu?

Sokak röportajlarında sıklıkla duyduğumuz bu terim, ekonomimizi iyi bulanların en çok kullandığı cümle oluyor. Almanya bizi kıskanıyor. Peki gerçekten bizi kıskanıyorlar mı?

TÜRK İŞÇİ ALIMI REKOR KIRDI

Geçen gün yapılan açıklamada Almanya'ya Türkiye'den 6 bin Euro maaşlaa 2 bin işçi alımı yapılacağına yer verildi. Açıklama Türkiye'de büyük etki yarattı ve internet üzerinden on binlerce kişi, Almanya 'ya işçi alımı başvurusunun nasıl yapılacağını, nasıl Almanya'ya gidebileceğini araştırmaya başladı. 

Google arama verilerine baktığımızda kelimenin oldukça arandığını, son 7 günde on binlerce kişinin bu yönde araştırma yaptığı görülüyor:

Büyük çıkış aynı anda 5 binden fazla kişinin yaptığı aramalardır. 

DALGA GEÇER GİBİ HABERLER

Alman basınında yer alan haberlerde bu konuda birçok bilgi yer alıyor. Bunlar arasında ülkemizi küstahça aşağılayıcı ifadeler de kullanıldığı görülüyor:

Bir açıklamada Türkiye 3'üncü dünya ülkesi olarak adlandırılmış ve "Türkiye gibi üçüncü ülkelerden çalışanların geçici olarak istihdam edilmesi de bu gerekli rahatlamaya katkıda bulunabilir." denilmiş.

ALMANYA, TÜRKLERİN HAYAL ÜLKESİ

Bir diğer haberde ise Almanya'da çalışan Türk işçilerle röportaj yapıldığı ve buradaki işçilerin , Almanya'yı hayal ülkesi olarak tanımladığı belirtildi.

PİLOT LİSANSI VAR AMA BURADA BAGAJ TAŞIYOR

Bir diğer haberde de Türkiye'de pilotaj eğitimi gören ve birçok dil bilen bir kişinin Almanya'da ancak bagaj taşıdığına yer verildi. 

Özetle Almanların bizi çok da kıskandığını sanmıyoruz. Sizce kıskanıyorlar mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Alamanya kıskandı şuan geldi mi sesi kulagimiza ?