Almanya En Çok İşçi Alımı Yaptığı Kadroları Açıkladı: İşte Personel Alımı Başvurusu 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya En Çok İşçi Alımı Yaptığı Kadroları Açıkladı: İşte Personel Alımı Başvurusu 2022

Almanya'ya personel alımı hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada en fazla personel alımı yapılan kadrolara yer verildi.

Son Dakika 7 Mayıs 2022 11:20 8
Almanya En Çok İşçi Alımı Yaptığı Kadroları Açıkladı: İşte Personel Alımı Başvurusu 2022

Almanya'ya en çok işçi alımı bu kadrolara yapılıyor.

Yurt dışında ülkelerin pandemi sonrası personel aihtiyaçları en yüksek seviyeye geldi. Birçok kuruluş personel bulmakta sıkıntı çektiklerini açıklarken yurt dışından yeni personel alımları yapılacağına yer verildi. Türkiye'de ise son dönemde en çok araştırılan konuların başında yurt dışında iş imkanları geliyor. Finans7.com'a en çok gelen mesajların arasında yurt dışında çalışmak isteyenler var. Vatandaşlar, yurt dışına nasıl çıkabileceklerini, nasıl iş bulabileceklerini araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda Almanya'ya yapılan işçi alımında en çok personel alımı yapılan kadrolara yer verdik. 

PANDEMİ İLE BİRLİKTE BAŞLADI

ABD ile Avrupa ülkelerinde personel ihtiyacı 2 sene önce baş gösteren pandemi ile birlikte başladı. Pandemi döneminde birçok sektörde personel ihtiyacı daha da artarken 2 yıldır devam etmesi nedeniyle personel eksiği her geçen gün daha da arttı. Daha da artan personel ihtiyacının karşılanması için yurt dışından personel alımı yapılması için duyurular yayımlanmaya başladı. 

ALMANYA'DA ÇALIŞMA İZNİ İÇİN 

Almanya Çalışma İzni Vizesi başvurusu yapmak için, eğer çalışacağınız süre 90 günlük süreyi aşıyorsa uzun süreli Ulusal Vize (D tipi) başvurusu yapmanız gerekmektedir. Ulusal Vize (D tipi) başvurunuzda çalışma amaçlı gittiğinizi bu vize türünün evraklarına ek olarak hazırlayacağınız evraklarla belirtmeniz gerekmektedir. Başvuru için de Almanya Başkonsolosluğuna müracaat etmeniz gerekmektedir. Konu ile ilgili detaylı bilgiye Almanya Başkonsolosluğu'ndan ulaşabilirsiniz. Ankara'da bulunan konsolosluğun telefon numarası 0312 455 51 00. Not: Bu numara iş başvuru numrası değildir. Sadece oknsolosluğun numarasıdır ve burada çalışma izni hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

ALMANYA'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Almanya'da 2022 yılında asgari ücret 1 Temmuz'dan sonra saatlik 10.45 Euro olacak. Haftada 5 gün 8 saat çalışan biri 418 Euro kazanır ve ayda 1672 Euro para kazanmış olacak. Bunun yanı sıra Almanya'da çoğu personel asgari ücretten fazla maaş alır. Almanya'da şu anda işsizlik oranı yüzde 5 seviyesinde. 

EN FAZLA PERSONEL ALIMI YAPILAN KADROLAR

Almanya'ya yapılan personel alımında çok sayıda pozisyona personel alımı yapıldığı bildirilirken bazı kadrolar şu şekilde açıklandı:

  • Yuva öğretmeni,
  • Hasta bakıcı,
  • Hemşire,
  • Ara eleman,
  • Su tesisatçısı,
  • TIR şoförü,
  • Garson
  • Hizmet sektöründeki diğer pozisyonlar,
  • Yaşlı bakım personeli.
  • CNC Operatörü
  • Temizlik personeli.

BİR ŞİRKET BAŞVURU AÇIKLAMASI YAPTI

Geçtiğimiz gün bir şirket, yurt dışında çalışmak isteyenler için başvuru açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada sistem üzerinde adayların özgeçmiş oluşturması gerektiğine yer verildi. Özgeçmiş oluşturanların bilgileri havuzda tutulacak ve yurt dışında personel alımı yapacak anlaşmalı şirketler, işyerleri, bu özgeçmişler arasından personel alımı yapacak. 

Online insan kaynakları platformu employin5'in kurucusu Zeynep Turudi konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Biz platformumuzda kişilere yaptıkları projeleri, portfolyolarını, aldıkları sertifikaları ve hobilerini gösterebilecekleri tek bir platformu hedefledik. Platform, oldukça basit bir işleyişe sahip. İş arayanlar sitede profillerini dolduruyor, kendilerini video ve kişisel analiz testi ile daha iyi anlatabiliyorlar, tasarımlarını, yaptıkları projelerini dahi yükleyebiliyorlar sitemize. İşverenler ise aradıkları niteliklere göre bu profillerden arama yapıyor. Uygun adayı bulduklarında da adayla direkt iletişime geçebiliyorlar. Employin5.com olarak hedefimiz, bir yılda 100 binden fazla kişiye ulaşmak." dedi.

BAŞVURU

Turudi açıklamasının devamında employin5 adlı site üzerinden özgeçmiş oluşturulabileceğini ve başvuruların bu sistem üzerinden yapılabileceğini söyledi. Sadece Almanya değil yurt dışında yaşamak isteyen vatandaşlar bu sayfadan başvurusunu yapabilecek. 

YENİ BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
merhaba Gaziantepliyim baklava ustasıyım ilgili alanlara duyurular kolay gelsin teşekkürler
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Merhaba uzun yıllar elektrik konusunda iç dizayn konusunda tercûbem var kalfalik belgem var yurt dışında calısmak istiyorum
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Oksijenli kesim ustası, Oto Boya Ustası, Kaynak ustası, ve aynı Zamanda ızgara kebap ve döner ustasıyım.. ilgililere duyurulur...
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Oksijenli kesim ustası, Kaynak ustası, ve aynı Zamanda ızgara kebap ve döner ustasıyım.. ilgililere duyurulur...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bende gitmek istiyorum Almanya ya lütfen yardımcı olun