Almanlar Doların Kaç TL Olacağını Açıkladı! Türk Lirası Dibe Vuracak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanlar Doların Kaç TL Olacağını Açıkladı! Türk Lirası Dibe Vuracak!

Almanlar, Türkiye'de 1 doların kaç tl olacağını açıkladılar! İşte Almanların dolar tahmini ve detaylar...

Ekonomi 5 Ağu 2023 21:51 0
Almanlar Doların Kaç TL Olacağını Açıkladı! Türk Lirası Dibe Vuracak!

"İngiliz bankasından sonra Alman bankasında da dolarla ilgili şaşırtıcı bir tahmin var. Deutsche Bank, "Türk lirası dibi görecek, bir Amerikan doları 32 TL'ye karşılık gelecek," diyor.

HSBC'nin yıl sonunda Dolar-TL beklentisini yukarıya çekip 29 liraya taşımasının ardından Almanya'daki bankadan da hoşnutsuz bir haber geldi. Deutsche Bank'ın analitik zekaları, dolar için 32 liralık bir tahminle geldiler. Tahminlerini 2024 yılı sonu için 35 TL’ye çıkararak netleştirdiler.

DEUTSCHE BANK DA TAMHİNLERİ ARTTIRIYOR
Alman Deutsche Bank'ın strateji uzmanları, dolar/TL konusundaki tamhinlerini 2023 yılı sonu için 27’den 32’ye taşıdılar. Bu finansal dev, para biriminin 2024 yılı sonunda 35 TL’ye çıkarılmasını öngörüyor.


Deutsche Bank'ın analistleri, fiyatların tırmanışı ve “politika oluşturanların enflasyonu daha sürdürülebilir bir çizgiye çevirmeyle karşılaştıkları zorlukları” belirtiyorlar.

Merkez Bankası'nın politikaları ve tüketici enflasyonunun yüzde 48 olarak belirlenmesi, dünya piyasalarında Türk lirasının daha fazla düşeceği şeklinde yorumlanıyor.

Bloomberg'in sunduğu bilgilere göre, tüketici enflasyonunun yüzde 50'yi geçmesi beklenirken, Türk lirasındaki düşüşün turizm döneminin sonrasında daha da ivme kazanacağı tahmin ediliyor.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç