Alkol ve Sigarada Yeni Yasaklar Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Alkol ve Sigarada Yeni Yasaklar Belli Oldu

Alkol ve sigarada yeni yasaklar belli oldu. Tarım Bakanlığınca hazırlanan yönetmeliğin detayları yazımızda.

Tarım 8 Kasım 2022 18:25 5
Alkol ve Sigarada Yeni Yasaklar Belli Oldu

İçkiye ve sigaraya yeni yasaklar geliyor: Detaylar belli oldu.

Alkol ürünleri ve sigara satışında yeni kısıtlamalar getirilmesini öngören düzenleme Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlandı. Hazırlanan taslağa göre kültür eğitim ve öğretim ile spor hizmeti ve sağlık hizmetlerinin verildiği yerlerde sigara satışının olmamasının kapsamı genişleyecek.

Milliyet'ten Mithat Yurdakul bugün kaleme aldığı yazısında , söz konusu hizmetin verildiği yerlerin açık alanlari le yapılar, yapılara yapılan eklentiler ile bahçelerinde ve yerleşke sınırları içinde kabul edilecek ve bu yerlerde de tütün ürünleri satışı olmayacak.

Bununla birlikte alkollü içeceklerin satışı ve sunumu da yasaklanacak. Söz konusu düzenlemeye göre üniversitelerde, öğrenci yurtları ile yurt eklenti ve bahçelerinde, yurtların yerleşke sınırları içerisinde , sağlık hizmetleri verilen yerlerin açık alanları ve bu açık alanlara ,binalara yapılan eklentiler ile bahçelere, tüm yerleşke sınırları içinde kesinlikle içkili ürünlerin satışı olmayacak.

MAÇLARDA DA YENİ KISITLAMA

Gelen bilgilere göre artık maç oynanan stadyum ve kapalı spor salonları ile kahvehane ve kıraathane ile pastane , bezik ve briç saloınlarında alkol satışı olmayacak.

BENZİN İSTASYONLARINDA DA YASAKLANIYOR

Bu mekanların yanı sıra benzin istasyonlarında da alkol satışı yasaklanacak. Sizce başka nerelerde yasaklanmalı? Yoksa bu yasaklar fazla mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Taslak halinde olan çalışmanın önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor. Tamamlanıp Bakan onayından geçtikten sonra düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sizene milletin alkolünden sigarasından
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Marketlerde alkol ve sigara satılmamalı sadece tekel shoplar olmalı başka yerde satılmamalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
heryerdde
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu yasağı çıkartana Alah bin kere razı olsun yeter artık bu pis şeylerden çölün çocuğumuzda dokunuyor Alah rızası için şu alkor kısmı tamamen yasaklasın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
çok iyi