Alkol ve Sigara Zammı ve Zam Tarihi Belli Oldu: İşte Yeni Rakı ve Sigara Zammı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Alkol ve Sigara Zammı ve Zam Tarihi Belli Oldu: İşte Yeni Rakı ve Sigara Zammı

Alkol ve sigarada gece yarısı ÖTV zammı geldi. Peki sigaraya ne kadar zam geldi? Alkole , rakıya ne kadar zam gelecek? İşte detaylar.

Son Dakika 27 Mayıs 2022 08:30 2
Alkol ve Sigara Zammı ve Zam Tarihi Belli Oldu: İşte Yeni Rakı ve Sigara Zammı

Sigara zammının yürürlüğe gireceği tarih belli oldu.

Alkol ile sigara fiyatlarına gece yarısı zammı geldi. Resmi Gazete'de , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanam Cumhurbaşkanlığı kararında alkol ile sigara fiyatlarına ÖTV zammı yapıldığı görüldü. ÖTV zam kararından sonra en merak edilen konu, alkol ile sigara fiyatlarına ne kadar zam geleceği konusu oldu. Bu konuda bir son dakika açıklaması geldi. 

Asgari maktu vergi tutarı ile maktu vergi tutarlarında yapılan düzenlemenin detayları belli oldu. buna göre alkol ile sigara fiyatlarında ÖTV düzenlemesi yapıldı. Düzenlemede alkolde ÖTV oranı yüzde 25 oranında arttırılırken sigaradea ÖTV yüzde 10 seviyesinde arttırıldı.

SİGARAYA KAÇ TL ZAM BEKLENİYOR?

ÖTV artışı sonrasında sigara fiyatlarında 1,5 ile 2 TL arasında bir zam olması bekleniyor. 

ALKOL FİYATLARINA NE KADAR ZAM GELECEK?

Alkol fiyatlarında yüzde ÖTV zam oranı yüzde 25 oldu. Buna göre alkol fiyatlarına da yüzde 15 civarında bir zam gelmesi bekleniyor.

ZAM TARİHİ

Bu kararın ardından en merak edilen konu, zamların hangi tarihten sonra yürürlüğe gireceği konusu oldu. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar yaptığı son dakika açıklamasında zammın 1 Haziran 2022 tarihinden sonra yürürlüğe girmesini, sigara ve alkolde zamlı satışların 1 Haziran tarihinden sonra başlamasını beklediklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan söz konusu kararnameye gitmek için TIKLAYIN

ERKENE ALINDI

Söz konusu zammın Temmuz ayında, 6 aylık enflasyonun açıklanmasından sonra yapılması bekleniyordu. Ancak söz konusu zam kararı 1 ay önceye alındı.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sigara 4₺ vergisi 20 lira kaşıkla verdiklerini kepçe ile alıyorlar.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zam zamanda zam