Alkol ve Sigara Zammı Netleşiyor: İşte En Ucuz Bira, Şarap, Rakı ve Sigara Fiyatı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Alkol ve Sigara Zammı Netleşiyor: İşte En Ucuz Bira, Şarap, Rakı ve Sigara Fiyatı

Son dakika haberi: Alkol ile sigara fiyatlarına rekor zam oranı netleşiyor. Bu oran hakkında bir açıklama daha geldi.

Ekonomi 15 Mayıs 2022 10:29 5
Alkol ve Sigara Zammı Netleşiyor: İşte En Ucuz Bira, Şarap, Rakı ve Sigara Fiyatı

Sigara ve alkole fahiş zam netleşiyor.

Önceki gün gelen son dakika haberinde sigara fiyatlarına zam yapılacağı açıklanmıştı. Haber Türk'ün son dakika olarak aktardığı haberde ÜFE oranında gelen rekor rakamlar sonrası Temmuz ayında sigara fiyatına yüksek bir zam beklendiği, Temmuz ayında en düşük sigara paketinin 36 lirayı aşacağını yazdı. Söz konusu haber bugün bir kez daha verildi ve sigara zammı netleşmeye başladı.

Fatih Altaylı bugün kaleme aldığı yazısında sigaraya gelmesi beklenen fahiş zammı eleştirdi ve kaçak sigara uyarısında bulundu. 

"Sigara fiyatları aldı başını gidiyor." diyerek yazısına başlayan Altaylı, en ucuza sigara paketinin 40 lira olacağı haberlerine iktidarın yorumunun “Avrupa’da 80 TL, bizde yarı fiyatına” şeklinde olacağını söyledi. 

BÜYÜK BİR BÖLÜM KAÇAK SİGARA İÇİYOR

Altaylı yaptığı açıklamada , sigara zammının çoğu kişinin umrunda olmadığını , birçok kişinin kaçak sigara içtiğini söyledi. Anadolu 'da hemen hemen her yerde yasal sigara bulmanın mümkün olmadığını söyleyen Altaylı, her yerde kaçak sigara yapıldığını , satıldığını söyledi.

YÖNETİCİLER BİLE KAÇAK SİGARA İÇİYOR

Altaylı, kaçak sigara ile mücadele için kurulan birimlerin yöneticilerinin bile kaçak sigara içtiğini iddia etti. Eskiden kaçak sigara tezgahlarının karakol yanında kurulduğunu söyleyen Altaylı, şimdi büfelerde satıldığını söyledi. 

FABRİKA KURMUŞLAR

Artık yurt dışından kaça sigara getirilmediğini söyleyen Altaylı, "İş o hale gelmiş ki, artık kaçak sigara getirmiyorlar, memlekette kaçak sigara fabrikası kurmuşlar." dedi ve geçen gün İzmir Torbalı'da Türkiye’nin en büyük sigara üreticisi çok uluslu firmanın fabrikasının yakınında kaçak sigara fabrikasının ortaya çıktığını söyledi. 

Altaylı, "Adam fabrika kurmuş, harıl harıl üretim yapıyor ama adı kaçak. Hadi lan ne kaçağı. Kamyon kamyon tütün geliyor, TIR TIR sigara çıkıyor. Kimse mi görmüyor!" dedi ve birlerinin yol verdiğini söyledi. 

EN DÜŞÜK SİGARA 36 LİRAYI GEÇECEK

Her 6 ayda bir ÜFE oranına göre maktu vergide düzenleme yapılıyor. Şimdiye kadar açıklanan ve Mayıs ile Haziran ayı ÜFE'leri ile birlikte rakamın yüzde 60'lara çıkması ve sigaraya ciddi bir zam gelmesi bekleniyor.

BİRA, ŞARAP VE RAKIYA DA ZAM

ÖTV yüzde 60 artınca bira fiyatı en az 12, şarap fiyatı 23 lira yükselmiş olacak.

279 lira olan 70'lik rakı fiyatı 375, 310 lira olan votka fiyatı 406 ve 380 lira olan viski fiyatı ise 476 liraya ulaşacak.

Söz konusu zam oranları ÜFE'ye göre hesaplanmıştır. Mayıs ayı ÜFE oranı Haziran'da , Haziran ayı ÜFE rakamı ise 4 Temmuz 'da açıklanacak ve yapılacak ÖTV'ye yapılacak zam oranı netleşmiş olacak. 

Söz konusu zam oranı Cumhurbaşkanı kararı ile belirleniyor. Bu zam oranı değiştirilebilir , düşürülebilir ya da daha da arttırılabilir. Sizce bu fiyatlar, bu zam oranları uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Herşeyin hesabını sandıkta soracağız
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Donumuza kadar soyuyorsunuz resmen adaletsilzlik bu 2023 de görüşecez !
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Az kaldı az 2023 grş
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Suriyelilere ev yapılacak tabi para lazım.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bu sigara yüzündeb cok oy kaybedeceksiniz cok 4 liralik sigara 25 liradan satilmaz haraç keser gibi vergi aliyirsunuz